Τρία οικονομικά γεύματα σε λιγότερο από 20 λεπτά

Φωλιές γλυκοπατάτας με αυγό, ρύζι λεμονάτο με θρυμματισμένο τυρί φέτα και μία πίτσα έκπληξη.
Lorna Cooper / HuffPost UK

Είναι αλήθεια πως παραπονιόμαστε πως ποτέ δεν έχουμε χρόνο για μαγείρεμα.

Κάτι η δουλειά, κάτι ο κορονοϊός που μας έχει χαλάσει την διάθεση με τα lockdown, κάτι πως ο χρόνος που μας περισσεύει θέλουμε να τον διαθέσουμε βλέποντας Netflix ή χαζεύοντας στο κινητό μας και στο ίντερνετ, το θέμα είναι πως θέλουμε κάτι γρήγορο και εύκολο. Μα κυρίως οικονομικό.

Ψάξαμε και βρήκαμε τρεις πολύ πρωτότυπες συνταγές, από το νέο βιβλίο μαγειρικής της Λόρνα Κούπερ, «Feed Your Family For £20 A Week In A Hurry» που θα απολαύσουμε, αφού καλύπτουν και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις που θέλουμε.

Καλή όρεξη.

Φωλιές γλυκοπατάτας με αυγό

Lorna Cooper/HuffPost UK

Μερίδες: 4

Προετοιμασία/Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ γλυκοπατάτας, ξεφλουδισμένη και τριμμένη

200 γρ. σπανάκι μπέιμπι

4 αυγά

μία πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 160 στον αέρα.

Βάζουμε λάδι στα τοιχόματα σε δίσκο - φόρμα για κάπκεικς.

Ντύνουμε με την τριμμένη γλυκοπατάτα τα τοιχόματα από τα φορμάκια για να φτιάξουμε τις φωλιές.

Ψήνουμε για 5 με 8 λεπτά και στην συνέχεια τις βγάζουμε από τον φούρνο

Γεμίζουμε τις φωλιές με σπανάκι και προσθέτουμε το αυγό.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, ή μέχρι το αυγό να έχει ψηθεί.

Πίτσα σε πίτα για σουβλάκι

Lorna Cooper / HuffPost UK

Μερίδες: 4

Προετοιμασία/Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

4 πίτες

2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

και όποιο άλλο υλικό για τόπινγκ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 160 στον αέρα.

Ετοιμάζουμ τα υλικά για τόπινγκ που θέλουμε να βάλουμε στην πίτσα.

Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ντομάτα μέχρι την άκρη της πίτας.

Ρίχνουμε από πάνω την μοτσαρέλα μέχρι τις άκρες και τα υλικά για τόπινγκ που έχουμε επιλέξει.

Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει - ψηθεί.

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Ρύζι λεμονάτο με θρυμματισμένο τυρί φέτα

sdv
Lorna Cooper / HuffPost UK
sdv

Μερίδες: 4

Προετοιμασία/Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ρίγανη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μαύρο πιπέρι

450 γρ. ρύζι

1 λίτρο ζωμό κότας

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Συμπληρώνουμε τον ζωμό κότα και τον χυμό λεμόνι και περιμένουμε να πάρει μάι βράση.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε την κατσαρόλα απίο την φωτιά, ρίχνουμε την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πως θέλουμε το φαγητό μας.