Αγαπημένο φαγητό, ξεκάθαρα. Πολυβιταμίνη, γεμάτο θρεπτικές αξίες, αδιαπραγμάτευτο. Όσο για την συνταγή μας, απλή και γευστικότατη.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε συκώτι μοσχαρίσιο στην λαδόκολλα μαζί με μανιτάρια, κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο, λευκό κρασί και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Advertisement
Advertisement

Με μια σαλάτα ντομάτα από δίπλα για να δίνει δροσιά στο κρέας και έχουμε το τέλειο πιάτο ημέρας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

Advertisement

4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Advertisement

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Advertisement

3 κ.σ. μαϊντανό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λαδόκολλα

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement

Πλένουμε το συκώτι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το συκώτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη για να κρυώσουν λίγο.

Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα. Απλώνουμε το ένα και τοποθετούμε στο κέντρο μια φέτα συκώτι. Πάνω στην φέτα βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών. Διπλώνουμε καλά την λαδόκολλα σε πακετάκι και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να έχουμε τέσσερις μερίδες.

Advertisement

Τοποθετούμε τα πακετάκια στο ταψί και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε το συκώτι μέσα στην λαδόκολλα.

Tip

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε πακετάκι και δύο – τρείς κύβους κεφαλοτύρι.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…τα μεζεδάκια της παρέας», εκδόσεις Φυτράκη, σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.