eerozone

Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ενίσχυση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,5% τον Ιούλιο από 2,8% τον Ιούνιο.
Κι αν η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας το 2011, ήταν ένας κόκκος άμμου στα παπούτσια της ΕΕ, το πρόβλημα με τη Γερμανία είναι πολύ πιο επικίνδυνο.
Για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, μετά από μήνες στασιμότητας, κατέγραψε μικρή ανάπτυξη. Αλλά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν την βλέπουν.
Στο 5,5% στην ευρωζώνη, από 6,1% το Μάιο. Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν το Λουξεμβούργο (1%), το Βέλγιο και η Ισπανία (1,6%), η Κύπρος και η Ελλάδα (2,7%).
H Ελλάδα παροσιάζει οριακά μειωμένο ΑΕΠ ενώ χαμηλά είναι και τα ποσοστά της απασχόλης.
Ανάμεσα σε αυτές τις τράπεζες είναι οι BNP Paribas, Deutsche Bank, BPCE, Credit Agricole, ING , Santander, Societe Generale και UniCredit.
Η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται για δεύτερο τρίμηνο. Εξέλιξη που χαρακτηρίζεται με μία λέξη από τους οικονομολόγους: Ύφεση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα είναι 0,9% στο τέλος του 2023 και 1,5% το 2024.
«Η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι τιμές της ενέργειας που θα συνεχίσουν να είναι υψηλές και τα επιτόκια που θα παραμείνουν αυξημένα θα συγκρατήσουν την ανάπτυξη σε Ευρώπη και ΗΠΑ.