oersoela-fon-nter-laien

Με επιστολή της προς τους ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Επιπλέον 1 δισ. ευρώ στην Τουρκία. Αγωνία για τη Σένγκεν.
Τι δείχνει η σύνθεση της νέας Κομισιόν και γιατί προκαλεί προβληματισμούς. Ποια τα πρόσωπα που αμφισβητούνται. Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες.
Όλα τα ονόματα και τα χαρτοφυλάκια των υποψηφίων. Σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία τα χαρτοφυλάκια που αφορούν την οικονομική πορεία και την ανάπτυξη της Ένωσης .
Περιμένοντας τις ανακοινώσεις για τα ονόματα και τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν οι υποψήφιοι Επίτροποι.
Νέα υποψηφιότητα ο νυν υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Στεφάν Σεζουρνέ. Υπήρχε παρασκήνιο στις σχέσεις φον ντερ Λάιεν - Μπρετόν.
Μια ανδροκρατούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αντιπροσωπεύει τα ιδανικά της Ευρώπης για ισότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα.
...η χρόνια «απάθεια» της για την συνεχιζόμενη κατοχή εδάφους της ΕΕ στην Κύπρο...
Με ισχυρή πλειοψηφία θα οδηγήσει την ΕΕ για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι υποσχέσεις προς τις πολιτικές ομάδες. Ποιο το πρόγραμμά της
«Ευελπιστώ ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επανεκλεγεί. Είναι σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει συνέχεια», τονίζει ο πρωθυπουργός.