The Blog

Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 23

Συνταγή: Για να ταΐσετε 232 πεινασμένους φαντάρους. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά τα 65 κοτόπουλα, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα 4 κιλά σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχα ταψιά μαζί με το χυμό 23 λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε 2 κιλα βούτυρο σε κυβάκια πάνω στα κοτόπουλα και στο νερό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Και εγώ ο Stefanelo επί προσωπικού συμπάσχω στη Σίσσυ τη Χρηστίδου η οποία κατάφερε να αδυνατίσει τρώγοντας αβοκάντο, ομελέτες και ένα μικρό παξιμάδι ολικής άλεσης.

Διαβάζοντας προσεκτικά τη δίαιτα της παρουσιάστριας έχω ορισμένες ερωτήσεις να θέσω:

-Γιατί σε όλες τις δίαιτες των διάσημων υπάρχει αβοκάντο;

-Πόσο μικρό πρέπει να είναι ένα μικρό παξιμάδι;

-Ποιος είναι αυτός που μαγειρεύει όλα αυτά τα περίπλοκα φαγητά στους αγαπημένους μας διάσημους;

-Γιατί όλοι αυτοί χάνουν τα κιλά ποιο γρήγορα από τους κοινούς θνητούς;

Και τέλος: Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος;

Όσοι από εσάς θέλετε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ στείλτε τις απαντήσεις σας στο email μου. Να είστε σίγουροι ότι θα δημοσιοποιηθούν τα πάντα (αν θέτε) χωρίς καμία λογοκρισία.

Σερφάροντας στο διαδίκτυο λοιπόν είδα το βίντεο του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος συμμετείχε σε προγραμματισμένο άλμα αλεξιπτωτιστού από Ε/Π Chinook CH-47D και ζήλεψα. Θυμήθηκα την εποχή που ήμουν φαντάρος στην ακριτική Σαντορίνη και το ΓΕΑ. Την εποχή που από το πολύ καθισιό πήρα 14 κιλά.

Ήταν οι εποχές που τρώγαμε «Π@υστη με Κινέζο» (Ρύζι με κοτόπουλο, στην στρατιωτική αργκό «κινέζος» αντί «ρύζι», και «π@ύστης» αντί «κοτόπουλο» -με ορμόνες, να μεγαλώνει και το στήθος.

Για κάποιες μέρες έκανα βοηθός (έπλενα τις κατσαρόλες) στα μαγειρία της Τρίπολης όπου είδα πως οι μάγειρες έφτιαχναν αυτό το διάσημο πιάτο.

Συνταγή: Για να ταΐσετε 232 πεινασμένους φαντάρους

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά τα 65 κοτόπουλα, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα 4 κιλά σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχα ταψιά μαζί με το χυμό 23 λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε 2 κιλα βούτυρο σε κυβάκια πάνω στα κοτόπουλα και στο νερό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Όταν είναι έτοιμο, τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το 5, 2 κιλά ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σα λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Λεπτομέρειες και ιστορίες από το στρατό θα σας αναπτύξω σε άλλα blog. Το μόνο που θέλω να πω τώρα είναι ότι το δικό μου όπλο είναι μια μπανάνα.

top gun

A photo posted by Stefanos Nikitas (@stefanelonikitelo) on

Διαβάστε ακόμη: