ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/02/2015 14:38 EET | Updated 03/02/2015 14:54 EET

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του ελεύθερου σκοπευτή που εκτέλεσε πάνω από 160 ανθρώπους

Fort Worth Star-Telegram via Getty Images
Chris Kyle, a retired Navy SEAL and bestselling author of the book 'American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History', holds a .308 sniper rifle in this April 6, 2012, file photo. Kyle was one of two people reported killed on the gun range at Rough Creek Lodge near Glen Rose, Texas, Saturday, February 2 2013. (Paul Moseley/Fort Worth Star-Telegram/MCT via Getty Images)

Η ζωή ενός αιμοσταγή ελεύθερου σκοπευτή έρχεται στην δημοσιότητα, με αφορμή την νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Ελεύθερος σκοπευτής».

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ιστορία του του Αμερικανού πεζοναύτη, Κρις Κάιλ (τον οποίο υποδύεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ), ο οποίος έχει εκτελέσει 160 ανθρώπους, σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία που διαθέτει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για τον δεύτερο καλύτερο ελεύθερο σκοπευτή στην ιστορία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, τα θύματα του πιθανότατα είναι ακόμα περισσότερα, αφού πολλά από αυτά δεν έχουν καταγραφεί.

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό τον έστελνε στον πόλεμο με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα έσωσε αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης, και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κέρδισε τον τίτλο του «Θρύλου».

Η περιπετειώδης ζωή του Κρις Κάιλ

Γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ το 1974. Ο Κρις Κάιλ είχε εργαστεί ως κάου μπόι πριν ενταχθεί στην ομάδα της Navy Seals το 1999. Αφού έβγαλε σε πέρας την σκληρή εκπαίδευση, πήγε σε αποστολή στο Ιράκ.

Εκεί άρχισε να εκτελείς τους εχθρούς από μεγάλη απόσταση, παρότι η ειδικότητα του δεν ήταν αυτή του ελεύθερου σκοπευτή. Το φανερό του ταλέντο ανάγκασε τους ανωτέρους του να τον εκπαιδεύσουν πλέον ως ελεύθερο σκοπευτή.

Το 2004 πηγαίνει στην Βαγδάτη, όπου αμέσως κάνει... αισθητή την παρουσία του, σκοτώνοντας δεκάδες στόχους.

Το 2006 πηγαίνει στο Ιράκ. Εκεί οι συνάδελφοι του, του προσδώσανε το παρατσούκλι «ο θρύλος», Λόγω της δυνατότητας του στο να σκοτώνει από μεγάλη απόσταση.

Στον ίδιο μάλιστα έχει αποδοθεί πιστωθεί, ότι με την δράση του ως ελεύθερος σκοπευτής έχει σώσει πολλές ζωές Αμερικανών πολιτών.

Το 2009, μετά από τέσσερις «στρατιωτικές περιοδείες», ο Κάιλ αποσύρθηκε και μετακόμισε στο Τέξας, με τη σύζυγό του, Τάγια, και τα δύο του παιδιά.

Το τέλος του όμως ήταν άδοξο: στις 2 Φεβρουαρίου 2013 ο ίδιος και ένας φίλος του, πήραν στο 25χρονο Eddie Ray Routh, σε ένα ανοιχτό σκοπευτήριο. Εκεί ο 25χρονος σκώτωσε τον Κάιλ και τον φίλο του. Η οικογένεια του δράστη στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος πάσχει από ψυχικές διαταραχές.