ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2015 14:50 EEST | Updated 14/10/2015 15:20 EEST

Μήνυμα ενότητας μετά τη συνάντηση Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα: «Αντίπαλος μας είναι μόνο ο Τσίπρας»

Alexandros Michailidis / SOOC

Τέλος στο πολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ, επιχειρούν να βάλουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία, μετά τα γεγονότα της Τρίτης.

Με παρέμβασή του νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε συνάντηση τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολος Τζιτζικώστα προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή τη ντροπιαστική εικόνα».

Μετά τη συνάντηση, και σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί προς τα έξω μια εικόνα ενότητας, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν:

«Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού.

Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

Γεωργιάδης: Οι υποψήφιοι στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί παρελθόν. Όπως είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση διαδικασίας με βάση το καταστατικό.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας, η ΝΔ προχωράει μπροστά ενωμένη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και η συμμετοχή για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι 3 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που νωρίτερα είχε τονίσει ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές στη ΝΔ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος, αργότερα εξέφρασε την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

Τζιτζικώστας: Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού συνιστά πραξικόπημα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει εκφραστεί για το θέμα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της ΝΔ, προσήλθε στη συνάντηση των τεσσάρων, σύμφωνα με πληροφορίες, με την λογική ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας.

Και αυτό γιατί εκτός από το θέμα που είχε προκύψει με την εταιρεία στην οποία θα ανατεθεί η διενέργεια των εκλογών, ακούστηκαν φωνές και για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.