ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/10/2015 16:35 EEST | Updated 23/10/2015 16:45 EEST

Διευκρινίσεις για την υπόθεση Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν από την Αθήνα

ASSOCIATED PRESS
European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici addresses the media after a meeting of eurogroup finance ministers at the EU Council building in Luxembourg on Monday, Oct. 5, 2015. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

«Διευκρινίσεις» για την απόφαση απομάκρυνσης της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ανίκα Μπράιντχαρτ σημείωσε πως η αυτονομία της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν δεσμεύσεις της Ελλάδας που έχουν καταγραφεί στο νέο Μνημόνιο, ωστόσο οι Βρυξέλλες δεν έχουν κάποιο «συγκεκριμένο σχόλιο» επί του παρόντος, καθότι βρίσκονται σε «στενή επαφή» με την Αθήνα ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Υπογράμμισε ότι η «αυτονομία» της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι κεντρικής σημασίας για τη θεσμική αξιοπιστία της, υπενθυμίζοντας ότι η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελεί μια από τις «μεγαλύτερες προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές.

Σημείωσε δε ότι το ζήτημα Σαββαΐδου ενδέχεται να τεθεί κατά τη διήμερη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην Αθήνα, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο ΦΕΚ, ορίστηκε ως αναπληρωτής της πρώην πλέον γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ο Ιωάννης Μπάκας.

.