Ο αδυσώπητος πόλεμος της Γιακούζα: Αίμα, βία, δολοφονίες και μάχη για την επικράτηση

Ο αδυσώπητος πόλεμος της Γιακούζα: Αίμα, βία, δολοφονίες και μάχη για την επικράτηση

Ένας αιματηρός πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Γιακούζα, της ιαπωνικής μαφίας, καθώς μία διάσπαση στο μεγαλύτερο συνδικάτο της Γιακούζα έχει προκαλέσει κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των αντιπάλων πλευρών.

Σύμφωνα με το Russian Today, από τις 21 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 17 αιματηρά περιστατικά μεταξύ των αντιπάλων πλευρών, οι οποίες μάχονται για το ποιος θα επικρατήσει στους νομούς της χώρας.

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου έλαβε ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό βόρεια του Τόκιο. Πάνω από 20 μέλη των δύο αντιπάλων φατριών της Γιακούζα ενεπλάκησαν σε φονική συμπλοκή. Αρκετοί από αυτούς τραυματίστηκαν, αλλά όταν έφτασε η Αστυνομία εκεί δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε τραυματίες αλλά ούτε και νεκροί.

Άλλες φορές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιθέσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σπάσιμο των παρμπρίζ από αυτοκίνητα που ανήκουν σε μέλη της αντίπαλης φατρίας της Γιακούζα και ρίψης βόμβας μολότοφ, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τα μέλη της Γιακούζα δεν διστάζουν να «κανονίσουν» ακόμη και δικά τους μέλη τα οποία μπορεί να υποπτεύονται ότι έχουν συμμαχήσει με την άλλη πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της Γιακούζα εκ των οποίων οι δύο ήταν ύποπτα για τη δολοφονία ενός γκάγκστερ ο οποίος επρόκειτο να αλλάξει πλευρά.

Η σύγκρουση στο εσωτερικό της Γιακούζα ξεκίνησε το 2015 όταν στο εσωτερικό της οργάνωσης υπήρξε διάσπαση. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά και τη δύναμή της καθώς ο αριθμός των μελών της έχει μειωθεί από 23.400 σε 14.100.

Δημοφιλή