Παρκούρ πάνω στο ναυάγιο του Mediterranean Sky

Παρκούρ πάνω στο ναυάγιο του Mediterranean Sky

Για ακόμη μια φορά βίντεο του UP DRONES, μας αφήνει άφωνους. Αυτή τη φορά η εναέρια κάμερα καταγράφει αθλητές του Parkour Athens Academy να κάνουν Parkour στο ναυάγιο του Mediterranean Sky.

Μιλώντας στην HuffPost Greece ο παραγωγός του βίντεο ανέφερε: "Το Mediterranean Sky είναι ένα μέρος από το οποίο κάθε φορά που περνάω από μπροστά του με γοητεύει και με καλεί να το αναδείξω,να το προβάλω και να αναβιώσει στιγμές από το μεγαλειώδη παρελθόν του. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι όσοι το είχαν επισκεφθεί και είχαν ταξιδέψει μ' αυτό μιλάνε για ένα "Βασιλοβάπορο".

"Έτσι λοιπόν είχα την ιδέα να το ξανά βιντεοσκοπήσω αλλά αυτή τη φορά δίνοντάς του ζωή με την τέχνη του Parkour.Ευχαριστώ πάρα πολύ την Parkour Athens Academy και όλους τους φίλους μου που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας".

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αλμανλής υπεύθυνος του Parkour Athens Academy, ανέφερε: "Το να κάνουμε Parkour πάνω σε ένα ναυάγιο είναι αλήθεια ότι δεν μας είχε περάσει από το μυαλό, παρόλο που συνεχώς ψάχνουμε νέα μέρη και προκλήσεις για να εξασκούμε το άθλημα μας. Η ιδέα του Σπύρου αρχικά μας κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά ήμασταν και αρκετά διστακτικοί σχετικά με το τι συνθήκες θα συναντούσαμε πάνω σε ένα κουφάρι πλοίου το οποίο είναι μισοβυθισμένο για πάνω από 10 χρόνια."

"Δεν ξέραμε ακόμα και αν θα μπορούσαμε να σταθούμε πάνω του, πόσο μάλλον αν θα μπορούσαμε να τρέξουμε ή να πραγματοποιήσουμε κάποια άλματα. Ωστόσο θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Όταν φτάσαμε ήμασταν αρκετά ‘’μαγκωμένοι’’ και προσεκτικοί στις κινήσεις μας προσπαθώντας να δούμε τι ήταν ασφαλές και τι όχι. Όσο πέρναγε η ώρα όμως αποκτήσαμε περισσότερη άνεση και καταλάβαμε ποια ήταν τα σημεία που έπρεπε να αποφύγουμε και να μην πλησιάσουμε. Περάσαμε πολύ όμορφα, δοκιμάσαμε πολύ περισσότερα πράγματα απ ότι περιμέναμε και σίγουρα ξεφύγαμε από τη καθημερινή προπόνηση στα διάφορα σημεία της πόλης. Η εξερεύνηση νέων τόπων και τοπίων είναι η ουσία του Parkour και σίγουρα αυτό ήταν κάτι που θα θυμόμαστε".

Το Mediterranean Sky ήταν το ένα από τα δύο πλοία των γραμμών Karageorgis Lines που γνώρισε μεγάλες δόξες, καθιερώνοντας τη γραμμή Πάτρα – Ανκόνα, τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Το αδελφάκι του ήταν ένα πανομοιότυπο πλοίο με το όνομα Mediterranean Sea. Και τα δύο πλοία ήταν πολυτελέστατα και πολύ «μπροστά» για την εποχή τους. Διέθεταν, εκτός άλλων, καμπίνες λουξ με όλα τα κομφόρ, δύο πισίνες, κομψότατα μπαρ, ακόμη και καταστρώματα με ξύλο που κάθε χρόνο γυαλιζόταν και άλλαζε η πίσσα. Το Mediterranean Sky ναυπηγήθηκε το 1953 και, έχοντας αλλάξει τρία ονόματα, παροπλίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Ήταν μάλιστα το πρώτο πλοίο που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα – Βενετία, ενώ τους χειμώνες ναυλωνόταν για κρουαζιέρες.

Δημοφιλή