ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2016 11:34 EEST | Updated 13/10/2016 13:47 EEST

Παντελώς αφύλακτη για δύο εβδομάδες η κ. Τσατάνη. Μετακινούνταν με ταξί

SOOC

Τεράστιες ευθύνες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν από το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη βρισκόταν επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες παντελώς αφύλακτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, η κ. Τσατάνη κυκλοφορούσε χωρίς καμία αστυνομική συνοδεία από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε της διατίθεντο δύο αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Αρμόδια επιτροπή της ΓΑΔΑ, ωστόσο, έκρινε στα μέσα του Σεπτεμβρίου ότι η κ. Τσατάνη δεν πρέπει να φυλάσσεται, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Και αυτό διότι η κ. Τσατάνη θεωρείται ως ένας στόχος εξαιρετικά υψηλού κινδύνου. Η απόφαση της επιτροπής ελήφθη στο πλαίσιο των «περικοπών» στις συνοδείες vip, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να μένει χωρίς καθόλου συνοδεία ένας εισαγγελικός λειτουργός που έχει χειριστεί υποθέσεις τρομοκρατίας και ζει στα Εξάρχεια.

Ύστερα από την έκρηξη στην οικία της και την αναταραχή που προκλήθηκε από τις καταγγελίες, δόθηκε το πρωί της Πέμπτης προφορική εντολή –η οποία θα γίνει και γραπτή- να επιστρέψουν οι δύο αστυνομικοί και το ένα υπηρεσιακό όχημα στη διάθεση της Εισαγγελέως.

Η αποκάλυψη για τη μη φύλαξη της κ. Τσατάνη έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στου αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεδομένο θεωρείται ότι θα αναζητηθούν ευθύνες ανώτατων αξιωματικών του Σώματος.

Μάλιστα η ίδια είχε κάνει ένταση στην απόφαση να αποσυρθούν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την ασφάλειά της.

epistoli

epistoli

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επίθεση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Επίσης η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατικό χτύπημα κατά εισαγγελικού λειτουργού.

Ακόμη, η Ένωση «τονίζει προς τους εμπνευστές του και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές».

Τέλος, η Ένωση καλεί «την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

Διαβάστε επίσης:

Sponsored Post