Χριστούγεννα με πυρκαγιές στην Αυστραλία. Χιλιάδες άνθρωποι σε καταφύγια

Χριστούγεννα με πυρκαγιές στην Αυστραλία. Χιλιάδες άνθρωποι σε καταφύγια
Open Image Modal
Youtube

Περισσότερα από 100 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς στην Πολιτεία Βικτώρια στο νότιο άκρο της Αυστραλίας, μετά από καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το BBC, έχουν καταστραφεί 98 σπίτια στην πόλη Wye River και 18 στο Separation Creek. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, 1.600 κάτοικοι και τουρίστες στην πόλη Lorne αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Παρασκευή μετά από προειδοποίηση των αρχών, όμως το Σάββατο επέστρεψαν στις οικίες τους. Όταν τελικά ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τα Χριστούγεννα σε προσωρινά καταφύγια.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εκτάκτου Ανάγκης της Βικτώρια, η αλλαγή του καιρού μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς, όμως η φωτιά εκτιμάται ότι θα καίει μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Ένα μουσικό και ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένα να λάβουν χώρα στην περιοχή πιθανότατα να ακυρωθούν, εκτιμούν οι διοργανωτές.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στην Πολιτεία της Βικτώρια είναι συχνό το πρόβλημα των πυρκαγιών, πολλές εκ των οποίων προκαλούνται από κεραυνούς. Μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Βικτώρια έλαβε χώρα το 2009, κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 170 άνθρωποι.