Ηγέτης του ΙΚ: Η Παλαιστίνη θα γίνει το νεκροταφείο των Εβραίων

Ηγέτης του ΙΚ: Η Παλαιστίνη θα γίνει το νεκροταφείο των Εβραίων
Open Image Modal
MOSUL, IRAQ - JULY 5 : An image grab taken from a video released on July 5, 2014 by Al-Furqan Media shows alleged Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) leader Abu Bakr al-Baghdadi preaching during Friday prayer at a mosque in Mosul.(Photo by Al-Furqan Media/Anadolu Agency/Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images

Απειλές εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε ο ηγέτης της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Abu Bakr al-Baghdadi, σύμφωνα με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που βγήκε στην δημοσιότητα το Σάββατο.

«Εάν η μουσουλμανική συμμαχία εναντίον του ISIS ήταν πραγματικά μουσουλμανική, θα διακήρυσσε ότι θα έκοβε επαφές με τους Εβραίους και τους σταυροφόρους ηγέτες και ότι ο στόχος του ήταν να σκοτώσει τους Εβραίους και να ελευθερώσει την Παλαιστίνη», ακούγεται να λέει ο al-Baghdadi στο ηχητικό υλικό.

Ο ηγέτης του ΙΚ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι η μουσουλμανική κοινότητα θα αφανίσει τους Εβραίους από την Παλαιστίνη.

«Δεν θα βρείτε ασφάλεια στην Παλαιστίνη, Εβραίοι. Η Παλαιστίνη δεν θα γίνει η χώρα ή το σπίτι σας, αλλά το νεκροταφείο σας», ακούγεται να λέει.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο μέλη του ΙΚ στην Δαμασκό δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο διακηρύσσουν ότι θα μπουν «σαν νικητές στο Τέμενος Αλ-Ακσά» και ότι θα προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των Εβραίων. Το Τέμενος Αλ-Ακσά είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που κυκλοφόρησε ηχητικό υλικό με ομιλία του ηγέτη του ΙΚ ήταν τον Μάιο, στο οποίο καλούσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.