Πολεμιστές του ISIS φέρονται να χρησιμοποιούν πουλερικά - βομβιστές

Πολεμιστές του ISIS φέρονται να χρησιμοποιούν πουλερικά - βομβιστές
Open Image Modal
Es gibt sie noch, die freilaufenden Hühner. Können die StraÃe überqueren, sich im Sand einbuddeln oder einen Spaziergang mit dem Hahn machen.Gesehen im Beutental bei Wäschenbeuren im Kreis Göppingen.Mai 2012There are them still, the free-running chickens. Can cross the street, come along in the sand or a walk with the cock.Seen in valley "Beutental" near Wäschenbeuren (Göppingen, Germany).May, 2012
to.wi/Flickr

Κοτόπουλα – βομβιστές φέρονται να χρησιμοποιούν οι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με μια σειρά φωτογραφιών που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που δρουν κοντά στην πόλη Φαλούτζα στο Ιράκ ζώνουν πουλερικά με εκρηκτικά και τα απελευθερώνουν στις περιοχές των εχθρών. Μόλις τα κοτόπουλα εισέλθουν στα εχθρικά στρατόπεδα, τότε οι πολεμιστές χρησιμοποιούν ένα τηλεχειριστήριο που ενεργοποιεί τα εκρηκτικά.

Φωτογραφίες που δείχνουν τα κοτόπουλα – βομβιστές επί τω έργω έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό εάν είναι αληθινές.

«Ο ISIS θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να φέρει τον θάνατο και την καταστροφή. Η χρήση ζώων έχει μικρή στρατιωτική αξία – είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πως τα ανώμαλα μυαλά τους παίρνουν ευχαρίστηση με το να φαντάζονται περίεργους τρόπους για να σκοτώσουν ανθρώπους», ανέφερε ανώνυμος Βρετανός που μάχεται στο πλευρό των Κούρδων, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως πριν λίγες ημέρες βγήκαν στην δημοσιότητα αναφορές ότι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έστειλαν κατσίκα ζωσμένη με εκρηκτικά σε κουρδική στρατιωτική βάση στη Συρία.