Η «Ληστεία του αιώνα» σε λιμάνι του Μεξικό: Φόρτωναν για 10 ώρες κοντέινερ με χρυσό και ασήμι

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, τα οποία φέρεται να μεταφέρθηκαν σε αδιευκρίνιστη κοντινή τοποθεσία, είναι ασαφής.
Open Image Modal
RODRIGO ARANGUA via Getty Images

Μια ομάδα τουλάχιστον 12 ενόπλων ανδρών έκλεψε χρυσό, ασήμι, ψευδάργυρο και τηλεοράσεις σε μια ληστεία που χαρακτηρίζεται από τις αρχές «πρωτοφανής» και «πολύ σοβαρή» στο λιμάνι του Μανσανίγιο, στο δυτικό Μεξικό, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Επικαλούμενη επίσημες έρευνες, η εφημερίδα Reforma ανέφερε ότι μια ομάδα 12 έως 15 ενόπλων έφτασε στις εγκαταστάσεις της εμπορευματικής εταιρείας Maniobras Alonso Mireles (MAM) τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια διέρρηξαν περίπου 50 εμπορευματοκιβώτια προτού φορτώσουν 20 κοντέινερ σε φορτηγά και τα απομακρύνουν από τις εγκαταστάσεις της MAM. Τα κοντέινερ, που φορτώθηκαν σε φορτηγά με τα μηχανήματα της εταιρείας, περιείχαν χύμα χρυσό, ασήμι και ψευδάργυρο καθώς και τηλεοράσεις. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, τα οποία φέρεται να μεταφέρθηκαν σε αδιευκρίνιστη κοντινή τοποθεσία, είναι ασαφής.

Στη ληστεία που θεωρείται η μεγαλύτερη ποτέ στην περιοχή του λιμανιού Μανσανίγιο και χαρακτηρίστηκε επίσης η «ληστεία του αιώνα» από κάποια μέσα ενημέρωσης, η ομάδα των ληστών αφού εξουδετέρωσαν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού χρησιμοποίησε στη συνέχεια γερανούς και φορτηγά για οκτώ με δέκα ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, δήλωσε ο Γουστάβο Αντριάν Χόγια, ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι.

«Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα πράγματα, όπως συσκευές κλιματισμού», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος», ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.

Πηγή: Mexiconewsdaily