Η Τουρκία αρνείται την εμπλοκή της στο επεισόδιο με τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Κατακλί, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τη «χειραγώγηση και την ανεντιμότητα».
Open Image Modal
huffpost greece

Η Τουρκία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό με τους 92 παράνομους μετανάστες, που εντόπισαν την Παρασκευή τα στελέχη του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με στελέχη του Frontex, σε περιοχή του Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε αργά το Σάββατο ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακλί.

«Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, απλώς επιδιώκετε να εκθέσετε την δική σας σκληρή εικόνα αποδίδοντας το στην Τουρκία», είπε ο Κατακλί στο Twitter απαντώντας σε tweet του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διέσωσε μια ομάδα 92 μεταναστών που ανακαλύφθηκαν γυμνοί και πιστεύεται ότι πέρασαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία.

Ο Ισμαήλ Κατακλί κάλεσε επίσης την Ελλάδα να σταματήσει τη «χειραγώγηση και την ανεντιμότητα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε την Κυριακή ότι οι λογαριασμοί μεταναστών υποδηλώνουν ότι έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα από την τουρκική στρατιωτική αστυνομία και επισήμανε ότι, «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας».