ΗΠΑ: Άνδρας πήδηξε από το αεροπλάνο αφού πρώτη προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο

Αριθμό ρεκόρ, 3.000 περίεργων περιστατικών σε πτήσεις, διερεύνησαν οι αρχές σε ένα χρόνο.
Open Image Modal
Colin Anderson Productions pty ltd via Getty Images

Ένας άντρας πήδηξε από αεροπλάνο το οποίο ήταν εν κινήσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες αφού πρώτα προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί,  άνοιξε την πόρτα του αεροπλάνου και διέφυγε χρησιμοποιώντας την πνευστή τσουλήθρα που χρησιμοποιείται σε π περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου (FAA). 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το BBC, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς υπήρξαν αναφορές πως είχε τραυματιστεί. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε πτήση της United Express, που εκτελούσε η SkyWest Airlines, προς το Σαλτ Λέικ Σίτι. 

Το πλήρωμα της πτήσης ανέφερε ότι είδε τον επιβάτη να σηκώνεται από τη θέση του καθώς το αεροπλάνο είχε ήδη αρχίσει να κινείται στην πίστα του αεροδρομίου. 

Όπως λένε, χτύπησε την πόρτα του πιλοτηρίου και στη συνέχεια βγήκε από την πόρτα έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει το NBC News.

Το αεροπλάνο, ένα τζετ Embraer 175, στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του. ενώ οι ι αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό και τα κίνητρα του επιβάτη.

Στις αρχές του μήνα η διοίκηση του αεροδρομίου ανέφερε πως είχε κληθεί να ερευνήσει τον υψηλότερο αριθμό ανησυχητικών περιστατικών επί αεροσκαφών από το 1995 οπότε και άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία. Τα περισσότερα αφορούσαν επιβάτες που αρνούνταν να βάλουν μάσκα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία  ότι από τις 25 Μαΐου είχαν αναφερθεί περίπου 394 περιπτώσεις επιβατών που φέρεται να ”παρεμβαίνουν στα καθήκοντα μέλους πληρώματος”. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος του συνόλου της προηγούμενης χρονιάς διερευνήθηκαν 183 περιπτώσεις.

Γενικότερα στις ΗΠΑ  υπήρξε αύξηση επικίνδυνων περιστατικών αφού φέτος έχουν καταγραφεί συνολικά 3.000 περιστατικά.

Πηγή: BBC