Ντουμπάι: Ασθενοφόρο «πύραυλος» με 440 διαμάντια και τελική 400 χλμ.

Το Lykan είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο, καθώς και το πιο ακριβό.
Open Image Modal
Mohamad Dabbouss via Reuters

Η πόλη του Ντουμπάι είναι γνωστή για το ότι φιλοξενεί ορισμενα από τα καλύτερα  supercars και hypercars που έχουν κατασκευαστεί ποτε: Ferrari, Lamborghini, Bentley, Bugatti και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινές εικόνες της πόλης των Αραβικών Εμιράτων.

Ορισμένα από αυτά τα supercars είναι περιπολικά (θα τα ξεχωρίσετε από το λευκό-πράσινο χρώμα) και ανήκουν στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Από την περασμένη Παρασκευή, μετά την αστυνομία, η υπηρεσία υγείας στο Ντουμπάι εξοπλίστηκε επίσης με ένα αυτοκίνητο πολύ υψηλών επιδόσεων. Πρόκειται για το Lykan HyperSport , ένα supercar 780 ίππων ικανό να φτάσει τα 400 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στον κόσμο στην Expo 2020 Dubai (από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022) που γίνεται στο Ντουμπάι. Το αυτοκίνητο το οποίο παράγεται από την W Motors, μια εταιρία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ανήκει έναν Λιβανέζο σχεδιαστή αυτοκινήτων το 2012. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατασκευασμένο σε μόλις 7 αντίτυπα και κοστίζει 3,17 εκατομμύρια ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, το Lykan μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του. Έχει 6κύλινδρο boxer κινητήρα (από την Porsche) απόδοσης 780 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Είναι μακράν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες υγείας.

Επίσης έχει 440 διαμάντια στους προβολείς LED, επίχρυση εσωτερική επένδυση οροφής, καθώς και επίχρυσες ραφές του δέρματος στην καμπίνα των επιβατών.

Το Lykan είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο, καθώς και το πιο ακριβό και εντάχθηκε στα 331 οχήματα που αποτελούν τον στόλο της Dubai Corporation for Ambulance Services.

Το hypercar κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα πολύ ωραίο!

Πηγή: Κhaleejtimes