Πιάτο ημέρας: Λουκάνικο με πιπεριές και χαλούμι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές κίτρινες ή πορτοκαλί για να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο φαγητό μας.
Open Image Modal
LauriPatterson via Getty Images
Sausage and Roast Peppers

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για εξαιρετικό πιάτο. Συνδυάζουμε μοναδικά υλικά και γεύσεις και απολαμβάνουμε κάθε πιρουνιά.

Για την συνταγή μας διαλέγουμε πιπεριές πράσινες (κέρατα), Φλωρίνης, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι. Ενώ αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές κίτρινες ή πορτοκαλί για να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο φαγητό μας.

Συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα, κατά προτίμηση από την μικροζυθοποιία Αναστασίου αλλά και λευκό κρασί, ενώ θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και ένα ροζέ.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 25 λεπτά

Υλικά

1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα της επιλογής μας

4 πιπεριές πράσινες, μακρόστενες (κέρατα)

4 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. χαλούμι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τυρί σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε, ώσπου να μαλακώσει το τυρί. Το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Tip

Το φρέσκο ψωμάκι είναι «must».

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...τα μεζεδάκια της παρέας» σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.