Πιάτο ημέρας: Πένες με φιλέτο τόνου και κάπαρη

Σε μόλις 15 λεπτά.
Open Image Modal
haoliang via Getty Images

Πέννες με φιλέτο τόνου και κάπαρη είναι η συνταγή μας για το πιάτο ημέρας που μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα σε μόλις 15 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε επίσης υλικά όπως ξερό κρεμμύδι και σκορδάκι, φρέσκο μαϊντανό και θυμάρι ενώ σβήνουμε με κρασί.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

2 φιλέτα φρέσκο τόνο (250 γρ. το καθένα)

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φιλέτα του τόνου σε μικρότερα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τόνο. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 - 6 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε τις πένες στην σάλτσα τόνου, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.