Ξεκινά μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Το μάθημα θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό και τις μουσικές της επιρροές.
Open Image Modal
BG026/Bauer-Griffin via Getty Images

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν μάθημα για την Λάνα Ντελ Ρέι, σε ένα μάθημα που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Η βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είναι το αντικείμενο ενός νέου μαθήματος με τίτλο «Θέματα πάνω στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι». 

Το μάθημα θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Clive Davis και θα διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Κάθι Λοντόλι, αναφέρει το ΝΜΕ.

«Με οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθούν εκ νέου ο ήχος (και η διάθεση) της δημοφιλούς μουσικής μετά τη δεκαετία του 2010» αναφέρει η σύνοψη του μαθήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp .

Νωρίτερα φέτος, το Ινστιτούτο Clive Davis ξεκίνησε επίσης ένα νέο μάθημα για την Τέιλορ Σουίφτ.

To συγκεκριμένο μάθημα διδάσκεται από την Μπρίτανι Σπάνος του Rolling Stone και σκοπό έχει οι μαθητές να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργικότητα και η σύνθεση των τραγουδιών της, έχουν καταφέρει μια διαρκή παρουσία σε μια ταχέως εξελισσόμενη μουσική βιομηχανία.

Η Σπάνος είχε δήλωσει στο Variety πως: «Η διδασκαλία ενός μαθήματος στο Clive Davis ήταν ένα όνειρό μου από τότε που παρακολούθησα το NYU. Παρακολούθησα αρκετά από τα μαθήματα της Ηχογραφημένης Μουσικής στο πρόγραμμα και ήταν καθοριστικά για τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος. Καλύπτω την Τέιλορ Σουίφτ από τη στιγμή που ξεκίνησε και είμαι μεγάλη θαυμάστριά της. Είναι μεγάλη μου τιμή που μπορώ να μοιραστώ τις γνώσεις μου στο Swiftie με μια ομάδα μαθητών».