Στα χέρια των Ρώσων ως αιχμάλωτος πολέμου, βρετανός που πολεμούσε στην Μαριούπολη

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε βίντεο με "συνέντευξη" του Άσλιν- που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες-και είναι εμφανές πως όσα λέει είναι προϊόν εκβιασμού.
youtube
youtube
Youtube

Ο Έιντεν Άσλιν, πολεμούσε εδώ και εβδομάδες στην Μαριούπολη, έχοντας ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό.

Πριν τρεις μέρες επικοινώνησε με την οικογένεια του, η οποία είχε μιλήσει στο BBC, για να τους ανακοινώσει πως εκείνος και αρκετοί στρατιώτες της μονάδας του είχαν αποφασίσει να παραδοθούν στον Ρωσικό Στρατό. Όπως είχε πει, τους είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά και στερούνταν ακόμη και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Κάτι που μια ημέρα νωρίτερα είχαν ισχυριστεί με ανάρτησή του στο Facebook και μέλη ταξιαρχίας που είχαν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο Azovstal.

O Άσλιν, παραδόθηκε και τώρα όπως φαίνεται είναι αιχμάλωτος πολέμου της Ρωσίας.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Πέμπτη εικόνες ενός νεαρού άνδρα με χειροπέδες ενώ φαίνεται να φέρει μια πληγή στο μέτωπο. Εμφανίζεται μάλιστα να δίνει ”συνέντευξη”, που είναι προφανώς προϊόν εκβιασμού, κάτι που θυμίζει αντίστοιχες πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε αυτό ο Άσλιν φέρεται να δηλώνει πως οι Ουκρανοί που πολεμούν στην Μαριούπολη είναι ”φονιάδες” και ”εγκληματίες”, στερούν τρόφιμα από τους πολίτες και να ”υποστηρίζει” πως το Κίεβο πρέπει να αποχωρήσει από την περιοχή το Ντομπάς, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία Λουχάνσκ και Ντονέτσκ και να την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η μητέρα του, Αντζ Γουντ επιβεβαίωσε στην Telegraph ότι πρόκειται για τον γιο της, ο οποίος έχει και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

″Ο Έιντεν είναι ενεργό μέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά συνέπεια αιχμάλωτος πολέμου” και ”πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρωπιά”, δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα. ”Φαίνεται ήδη ότι έχει χτυπηθεί. Έχει έρθει η ώρα η βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του Έιντεν”.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Έιντεν Άσλιν είχε ενταχθεί το 2018 στους Ουκρανούς πεζοναύτες και είχε αγοράσει σπίτι στην Ουκρανία επιθυμώντας να ξεκινήσει οικογένεια με την αρραβωνιαστικά του.

Προτού πολεμήσει στην Ουκρανία, ο Άσλιν , σε ηλικία 21 ετών είχε ενταχθεί στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που μαχόταν εναντίον του ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Δημοφιλή