Ακραμ Καν: «Ξορκίζοντας το Κακό»

Η βραβευμένη παράσταση του κορυφαίου χορογράφου έρχεται στο Ηρώδειο.
Photos by Jean Luis Fernandez, Schrittmacher’21

O βραβευμένος ως «Χορογράφος / Καλλιτέχνης της χρονιάς 2020» Άκραμ Καν και η ομάδα του έρχονται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο με την πολυσυζητημένη παράσταση «Outwitting The Devil. Ξορκίζοντας το Κακό», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

O Άκραμ Καν στήνει έναν καθρέφτη στην ανθρωπότητα και μιλά με την αίσθηση του οικουμενικά επείγοντος για την καταστροφή, την ενοχή, την αποδόμηση των αξιών και του οικοσυστήματος. Θέματα που πρωταγωνιστούν στο παρόν κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό τοπίο.

Μια εντυπωσιακή παράσταση - προτροπή στον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και της αιωνιότητας μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης. Μία παραγωγή βασισμένη σε διάφορες, βασικές ιστορίες του δυτικού πολιτισμού και της μονοθεϊστικής παράδοσης. Από την Ανατολή έως τη Δύση και από τον παραδοσιακό και κλασικό χορό έως το Hip-Hop.

Έχοντας τιμηθεί με το βραβείο Olivier 2019 για την προσφορά του στις Τέχνες και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου στον χορό, ο Ακραμ Καν υποβάλλει με τη μαγεία του στον καθένα από εμάς να αναμετρηθεί με το διάβολο-υπονομευτή, που κρύβεται στις πιο ερεβώδεις γωνιές της ύπαρξής μας.

Photos by Jean Luis Fernandez, Schrittmacher’21

Έγραψαν για την παράσταση:

«Χορός που μαγνητίζει. Mια εμπειρία υπνωτιστική, δημιούργημα του Akram Khan». - Avignon Festival

«H συνύπαρξη πρωτότυπης μουσικής, χορογραφίας, κειμένου, εξαιρετικών χορευτών και φωτιστικού τοπίου δημιούργησαν μία θαυμαστή παραγωγή που κέρδισε επάξια την επευφημία του κοινού». -Les Echο

«Όταν βλέπει κανείς το Outwitting the Devil συνειδητοποιεί άμεσα την εφήμερη φύση της ύπαρξής μας και την ανάγκη για μια συλλογική ανθρωπότητα» – Le Μοnde

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη ζώνη: 100€
Α ζώνη: 85€
Β ζώνη: 70€
Γ ’ ζώνη: 60€
Δ’ ζώνη: 50€
Ε’ ζώνη: 40€
ΣΤ’ ζώνη: 30€
Ζ’ ζώνη: 15€
ΑΜΕΑ: 10€

Δημοφιλή