Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου, πέντε συλλήψεις

Την ευθύνη ανέλαβε η κίνηση Ultima Generazione (UG, Τελευταία Γενιά).
Άποψη του εσωτερικού της Σκάλας του Μιλάνου, 4 Απριλίου 2022. (AP Photo/Luca Bruno)
Άποψη του εσωτερικού της Σκάλας του Μιλάνου, 4 Απριλίου 2022. (AP Photo/Luca Bruno)
via Associated Press

Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν μπογιές στην είσοδο του περίφημου λυρικού θεάτρου Λα Σκάλα, στο Μιλάνο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, πριν από το εναρκτήριο γκαλά της σεζόν.

Η κίνηση Ultima Generazione (UG, Τελευταία Γενιά) ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαμαρτυρίες στο Μιλάνο.

Η ομάδα ύψωσε πανό που έγραφε «Ultima Generazione - Όχι Αέριο, Όχι Άνθρακας» και έριξε μπλε και ροζ μπογιά στην είσοδο της Λα Σκάλα.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, και οδηγήθηκαν στο τμήμα για ταυτοποίηση, ενώ πρόκειται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Συνεργεία καθαρισμού αφαίρεσαν γρήγορα την μπογιά από την είσοδο του θεάτρου.

Η Λα Σκάλα ανοίγει σήμερα, με παράσταση της ρωσικής όπερας «Μπόρις Γκοντούνοφ» που έχει συνθέσει ο Μόντεστ Μουσόργκσκι. Στην πρεμιέρα αναμένεται να παρευρεθεί η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι για πρώτη φορά ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τον περασμένο μήνα, ακτιβιστές της Ultima Generazione είχαν ρίξει σούπα σε έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη, ένα μαύρο υγρό σε πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη και αλεύρι σ′ ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο έχει ζωγραφίσει ο αμερικανός καλλιτέχνης της ποπ αρτ Άντι Γουόρχολ και είχε εκτεθεί στο Μιλάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα