Αλ. Τσίπρας: Θα κριθούμε όλοι στις 25 Ιουνίου... και εγώ μαζί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ».
Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)
Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Συνέντευξη εφ′ όλης της ύλης, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας», υπογράμμισε και σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις ”θέσεις και τις προτάσεις” του. «Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα» καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη φράση «mea culpa» για την απλή αναλογική και δήλωσε ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ότι «θα κριθούμε όλοι, ατομικά και συλλογικά και θα κριθώ και εγώ», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

«Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα «όραμα που δεν περπάτησε».

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η «νίκη», ωστόσο, παραδέχτηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων». «Θα δώσουμε τη μάχη με το τελευταίο δευτερόλεπτο», είπε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί «ανεξέλεγκτη» και «παντοδύναμη» μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ