ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2021 11:42 EEST | Updated 22/10/2021 12:44 EEST

Αλαλούμ με τις παρελάσεις, κανονικά οι μαθητικές λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση.

MotionTeam

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ξεκαθάρισε το υπουργείου Εσωτερικών, διαψεύδοντας όχι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο αλλά την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κύκλοι του υπουργείου παρέπεμψαν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Διευκρινιστική ανακοίνωση  

Αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021. Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Ολες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών. Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Πώς προέκυψε το μπέρδεμα

Νωρίτερα, πάντως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για «απόφαση της κυβέρνησης».

Η Περιφέρεια ανέφερε συγκεκριμένα: «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: ″είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά″».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)