ΔΙΕΘΝΕΣ
19/03/2019 17:00 EET

Αναβάτες-ρομπότ οι νέοι καμηλιέρηδες στην Αίγυπτο

Προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται παιδιά σε κούρσες.

Amr Dalsh / Reuters

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα ήρθαν όσοι παρακολούθησαν το μεγάλο φεστιβάλ καμήλας στα βορειοανατολικά της Αιγύπτου, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν ρομπότ απομακρυσμένου ελέγχου ως αναβάτες σε αγώνες.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούν παιδιά για τέτοιες κούρσες.

Οι διοργανωτές επιστράτευσαν περίπου 20 ρομπότ, σε μέγεθος παιδιών, παράλληλα με δεκάδες αληθινά παιδιά στο πλαίσιο μιας δοκιμαστικής διαδρομής.

Amr Dalsh / Reuters

«Θεού θέλοντος σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα υπάρξουν άνθρωποι ως αναβάτες, εκτός από μερικούς ενήλικες για χάρη της παράδοσης», δήλωσε ο Ειντ Χαμντάν Χασάν, επικεφαλής της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καμηλών, που διοργάνωσε το φεστιβάλ στην έρημο Σαράμπιουμ.

Πολλές χώρες του Κόλπου έχουν απαγορεύσει την χρησιμοποίηση παιδιών στο παραδοσιακό άθλημα των Βεδουίνων, αφού ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι λιλιπούτειοι αναβάτες τραυματίζονται συχνά ενώ μερικοί είχαν απαχθεί ή πουλήθηκαν από τις οικογένειές τους στο παρελθόν.

Amr Dalsh / Reuters

Πηγή: Reuters