ΔΙΕΘΝΕΣ
10/03/2019 15:44 EET

Ανήλικοι φοβούνται στην Αγγλία και προτιμούν την κόλαση της Σομαλίας

Λόγω του «πολέμου των μαχαιριών» που μαίνεται στη χώρα.

The Guardian

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο με τις καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια σε βάρος ανηλίκων στην Μεγάλη Βρετανία, σε βαθμό τέτοιο που πολλές μητέρες με καταγωγή από τη Σομαλία στέλνουν τα παιδιά τους πίσω στο χάος της πατρίδας τους, θεωρώντας το ως ένα πιο ασφαλές μέρος για να μεγαλώσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, έφηβοι με βρετανική υπηκοότητα φεύγουν άρον-άρον για τη Σομαλία, παρόλο που η κατάσταση εκεί παραμένει έκρυθμη λόγω του πολυετούς εμφύλιου σπαραγμού.

Εκπρόσωποι της κοινότητας των Σομαλών στο Βόρειο Λονδίνο αναφέρουν πως εκατοντάδες παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία λόγω του «πολέμου των μαχαιριών» και της εκτίναξης της εγκληματικότητας. Οπως λένε, φοβούνται πολύ εξαιτίας των κρουσμάτων βίας και της ανεξέλεγκτης δράσης των συμμοριών ναρκωτικών.

Από τις αρχές του 2019, 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τέτοια περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Σάββατο τρεις ακόμη άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από μαχαιρώματα που δέχθηκαν σε κλαμπ στο Μπέρμιγχαμ.

Στο πλαίσιο αυτό η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Alda ανακοίνωσε ότι σταματάει τις πωλήσεις μονών κουζινομάχαιρων.