Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά από χαμηλά 18ετίας

Λόγω της συμφωνίας Τραμπ- Πούτιν για συνομιλίες.
Pramote Polyamate via Getty Images

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, συμφώνησαν σε συνομιλίες με σκοπό τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας.

Το Μπρεντ σημείωνε άνοδο 87 σεντς, ή 3,8%, στα 23,63 δολάρια το βαρέλι, αφού τη Δευτέρα είχε κλείσει στα 22,76, τη χαμηλότερη τιμή του από τον Νοέμβριο του 2002. Το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 1,45 δολάρια, ή 7,2%, στα 21,54 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε κλείσει στα 20,09, τη χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2002.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν δεχτεί διπλό χτύπημα από το ξέσπασμα του κορονοϊού και την κούρσα για εξασφάλιση μεριδίου αγοράς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, αφού ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί δεν κατάφεραν μέσα στον μήνα να συμφωνήσουν σε βαθύτερες περικοπές προμήθειας για την υποστήριξη των τιμών του πετρελαίου.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνομιλία να βάλουν τους κορυφαίους αξιωματούχους τους για την ενέργεια να συζητήσουν για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου, ανέφερε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα.

Δημοφιλή