Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Ακούμε τόσο πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι»

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τη θέση της εκκλησίας σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο.
.
.
OPEN

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, το πρωί της Τρίτης, καθώς προσέρχονταν στην Μονή Πετράκη για την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως θα περιμένει τη γραμμή της πολιτείας και στη συνέχεια θα πάρει θέση, για το φλέγον ζήτημα των ημερών. «Ακούμε τόσο πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι», είπε στο OPEN.

Πρόσθεσε πως η Εκκλησία θα τοποθετηθεί, αλλά περιμένει να μιλήσει πρώτα κάποιος από την Πολιτεία, ενώ στην ερώτηση αν θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό ο ίδιος είπε πως «όλα είναι ανοικτά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τη δημόσια συζήτηση με συνέντευξη του στην ΕΡΤ την Τετάρτη το βράδυ

O πρωθυπουργός πρόκειται να ανοίξει δημόσια συζήτηση προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό που οδηγεί στην επερχόμενη ρύθμιση. Ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί δημόσια μέσω συνέντευξης του στην ΕΡΤ την Τετάρτη το βράδυ (10/1) όπου θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου γύρω από τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Η πιθανότητα ωστόσο απόκτησης παιδιού μέσω κάποιου άλλου τρόπου πέραν της υιοθεσίας από κάποιο ίδρυμα, όπως λ.χ με παρένθετη μητέρα, φαίνεται να έχει ήδη αποκλειστεί.

(Πηγή: OPEN)

Δημοφιλή