Αγωνία για την υγεία του Μπερλουσκόνι: Αναφορές για αιματολογικά προβλήματα και λευχαιμία σε ΜΜΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγιστάνας εισήχθη εσπευσμένα χθες σε ΜΕΘ. Σήμερα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τους θεράποντες ιατρούς.
via Associated Press

«Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σταθερή, η νύχτα πέρασε ήρεμα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο 86χρονος νοσηλεύεται από χθες Τετάρτη, στη μονάδα εντατικής θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο, αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα .

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει ότι «υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

Ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο χθες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να διαπιστωθεί αν σήμερα θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους.

Η Corriere della Sera ανέφερε πως ο Μπερλουσκόνι έχει διαγνωσεί με λευχαιμία αλλά εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στη Βουλή Πάολο Μπαρέλι δήλωσε ότι «σήμερα πρόκειται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν» και ότι «μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάσχει από λευχαιμία».

Ο πολιτικός και μεγιστάνας των ΜΜΕ είχε επανειλημμένα περιπέτειες με την υγεία του τα τελευταία χρόνια και βγήκε από το νοσοκομείο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Το 2016 έχει υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς, ενώ κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει και καρκίνο του προστάτη. Εχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια, αφότου προσβλήθηκε από Covid-19 το 2020.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή