Χιλή: Ψαράδες έπιασαν γιγάντιο ψάρι κουπί πέντε μέτρων, «Οιωνός καταστροφών», λέει η παράδοση

Οι ντόπιοι θεωρούν ότι όποιος βρει τέτοια ψάρια θα είναι καταραμένος.
.
.
Youtube

Ένα γιγάντιο ψάρι κουπί, μήκους πέντε μέτρων έπιασαν οι ψαράδες της πόλης Αρίκα στη Χιλή. Για να καταφέρουν μάλιστα να το βγάλουν από τη θάλασσα χρειάστηκε γερανό.

Ένα τρομακτικό πλάσμα από τον βυθό της Χιλής έπιασαν οι ψαράδες της περιοχής. Το γιγαντιαίο ψάρι που ονομάζεται «κουπί», είχε μήκος 5 μέτρα και χρειάστηκε γερανός για να το βγάλει από τη θάλασσα, αναφέρει το Ruetir.

«Αυτό είναι ένα τρομακτικό ψάρι», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος έγραψε: «Φανταστείτε να κολυμπάτε και να το δείτε... θα πεθάνω». Ένας άλλος χρήστης εξέφρασε την ανησυχία του: «Τα ψάρια-κουπιά ζουν στα βάθη του βυθού. Λέγεται ότι όταν βγαίνουν στην επιφάνεια είναι επειδή κινούνται οι τεκτονικές πλάκες».

Oι ντόπιοι θεωρούν ότι η εμφάνιση αυτών των ψαριών είναι κακός οιωνός για επερχόμενους μεγάλους σεισμούς και τσουνάμι. Μάλιστα, θεωρούν ότι όποιος τα βρει θα είναι καταραμένος.

Φτάνοντας σε μήκος έως και 11 μέτρα, τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στα βαθιά νερά και επιστρέφουν στην επιφάνεια μόνο όταν είναι άρρωστα, πεθαίνουν ή αναπαράγονται – κάτι που τροφοδοτεί την εικασία ότι μπορεί να επιστρέψουν στην επιφάνεια με τις αλλαγές του καιρού.

Τα κουπιά είναι μεγάλα, πολύ επιμήκη, πελαγικά λαμπερόμορφα ψάρια που ανήκουν στη μικρή οικογένεια Regalecidae.

Βρίσκεται σε περιοχές που εκτείνονται από τις εύκρατες ωκεάνιες ζώνες έως τις τροπικές, αλλά σπάνια παρατηρείται, η οικογένεια κουπιών περιέχει τρία είδη σε δύο γένη.

Δημοφιλή