ΔΙΕΘΝΕΣ
29/08/2018 12:16 EEST | Updated 29/08/2018 12:23 EEST

Χονγκ Κονγκ: Παραπλανήθηκε από τους εργοδότες της για να παντρευτεί έναν άγνωστο

boonchai wedmakawand via Getty Images

Μια γυναίκα 21 ετών από το Χονγκ Κονγκ κατήγγειλε πως παραπλανήθηκε για να παντρευτεί έναν άνδρα από την ενδοχώρα ο οποίος της ήταν εντελώς άγνωστος, ενώ υποτίθεται πως συμμετείχε σε έναν «ψεύτικο» γάμο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, της είχαν πει ότι έπρεπε να παίξει τον ρόλο της νύφης σε μια «προσομοίωση» γάμου στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της για να γίνει wedding planner. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τελετής, η ίδια και ο άνδρας υπέγραψαν ένα γνήσιο έγγραφο γάμου. Η ίδια συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί μόνο μετά την επιστροφή της στο Χονγκ Κονγκ, όπου και ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει, λόγω έλλειψης στοιχείων περί τέλεσης αδικήματος, οπότε και απευθύνθηκε στην ομοσπονδία εμπορικών συνδικάτων του Χονγκ Κονγκ. «Πρόκειται για μια νέα μορφή απάτης γάμου» είπε στο BBC ο Τονγκ Καμγκίου, διευθυντής της αρμόδιας επιτροπής δικαιωμάτων της ομοσπονδίας.

Τον Μάιο η νεαρή γυναίκα είδε μια αγγελία στο Facebook για μαθητεία ως make-up artist. Ωστόσο, αφού έκανε την αίτηση, πείστηκε από την εταιρεία να αλλάξει ρόλο και να γίνει wedding planner. Σε αυτό το πλαίσιο, της πρόσφεραν δωρεάν εκπαίδευση μιας εβδομάδας στο Χονγκ Κονγκ και της είπαν ότι έπρεπε να συμμετέχει σε έναν ψεύτικο γάμο στην κινεζική επαρχία Φουτσού για να «περάσει». Τον Ιούλιο υπέγραψε σχετικό έγγραφο σε κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, η εταιρεία της είπε ότι ο γάμος θα ακυρωνόταν αμέσως μετά. Ωστόσο, αφού επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ, μία από τις συμμαθήτριές της την έπεισε ότι επρόκειτο για απάτη.

Προς το παρόν παραμένει παντρεμένη, και ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση για διαζύγιο. Είναι ασαφές ποιος είναι ο άνδρας με τον οποίο είναι παντρεμένη, ή αν αυτός πήγε στο Χονγκ Κονγκ μετά τον γάμο. «Εκμεταλλεύτηκαν την γυναίκα, ενώ δεν ήξερε τίποτα για τις συνθήκες» είπε ο Τονγκ. «Η μεγαλύτερη απώλειά της είναι ότι έχει μητρώο γάμου, κάτι που της προκάλεσε ψυχολογικό τραύμα».

Κάθε χρόνο, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ασχολείται με κατά μέσο όρο 1.000 περιπτώσεις απατών με γάμους, καθώς εάν ένας Κινέζος παντρευτεί κάτοικο του Χονγκ Κονγκ, μπορεί να υποβάλει αίτηση για να μείνει στην πόλη.

Sponsored Post