Χρυσοχοΐδης: Χθες βράδυ έγιναν 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Έκανε λόγο για 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας τις τελευταίες εβδομάδες
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Eurokinissi

Για 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο EΡΤNews, προσθέτοντας πως από αυτές προέκυψαν 350 συλλήψεις – παράλληλα, σημείωσε πως χθες βράδυ έγιναν 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι μισές εκ των οποίων στην Αττική.

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα, σχεδόν ένα ανά νομό. Ανά νομό επίσης υπάρχει «safe house», τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης «panic button» και για παιδιά και ηλικιωμένους. Ανέφερε ακόμη πως πάνω από 2.000 γυναίκες έχουν την εφαρμογή και κάθε εβδομάδα προστίθενται περίπου 10-20 «panic button».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχει εντατικοποίηση των τροχαίων ελέγχων και προανήγγειλε πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ σημείωσε πως έχουν περιοριστεί οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και ότι η οπαδική βία στα γήπεδα έχει υποχωρήσει μετά τον Φεβρουάριο που άνοιξαν και πάλι.

Για τη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη.

«Πάει καλά» το θέμα δήλωσε ο υπουργός αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», τόνισε. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων. Είπε πως στα φαινόμενα βίας ανηλίκων, οι αρπαγές κινητών, οι «βεντέτες», είναι οι πιο συχνές αφορμές.

Δημοφιλή