ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2019 20:36 EEST

Δεκάδες μετανάστες και μέσα σε φορτηγά στο Βέλγιο

Σε δύο περιστατικά σε Σεν Τρον και Μπριζ.

ASSOCIATED PRESS

Συνολικά 20 μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγά στο Βέλγιο τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν παγωμένοι μέσε σε φορτηγό στο Έσεξ της Αγγλίας. 

Οι ένδεκα άνθρωποι που βρέθηκαν στο Σεν Τρον (περίπου 65 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, είναι αφρικανικής καταγωγής, κυρίως από την Ερυθραία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Λιμβουργίας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο κατευθυνόταν στη Βρετανία, συνελήφθη για ένα τεχνικό πρόβλημα σε έναν χώρο στάθμευσης. Εκεί, οι αρχές βρήκαν τους μετανάστες.

Επιπλέον, η αστυνομία ανακάλυψε σήμερα το πρωί εννέα άνδρες, ιρακινής υπηκοότητας, που ήταν κρυμμένοι σε ένα φορτηγό, το οποίο κινείτο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη Μπριζ, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της δυτικής Φλάνδρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των ανδρών δεν διατρέχει κίνδυνο. Η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία για την παρουσία μεταναστών μέσα στο φορτηγό, που κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)