Δημοπρατούνται το καλοκαίρι έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ για δρόμους στη Θεσσαλία

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας από τις φυσικές καταστροφές.
via Associated Press

Κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ταχιάο, στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων. «Είμαστε εδώ για να προτεραιοποιήσουμε τα έργα ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα έργα του Νομού Καρδίτσας, ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι θα απορροφήσουν ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού προϋπολογισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ορεινή Καρδίτσα, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Νίκος Ταχιάος συνοδευόμενος από το κλιμάκιο μηχανικών συνεργατών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τα πληγέντα χωριά και συναντήθηκε με τους δημάρχους Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, Παλαμά, Σωκράτη Δασκαλόπουλο και Σοφάδων, Δημοσθένη Κατσή και άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μαζί τους συζήτησε τα έργα τα οποία πρόκειται να συμπεριληφθούν στον οριστικό πίνακα αποκαταστάσεων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias», αλλά και γενικότερα τα προβλήματα της περιοχής, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Υποδομών θα μεταβεί στη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια, για συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημοφιλή