Δημόσια τέχνη στο μετρό του Τορόντο υπέρ ψυχικής υγείας

Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης πολύ ιδιαίτερη την εποχή της πανδημίας.
Αποψη αφίσας στο μετρό TTC του Τορόντο
Αποψη αφίσας στο μετρό TTC του Τορόντο

Μέσα από έργα τέχνης, ζωγραφική και φωτογραφίες, δέκα καλλιτέχνες με βάση το Τορόντο συνεργάζονται για να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ψυχικής υγείας την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Το πρότζεκτ με τίτλο Life on the Line του κερδοσκοπικού οργανισμού τεχνών Twentytwenty Arts, εγκατέστησε πρόσφατα 200 αφίσες δέκα έργων στο μετρό του TTC του Τορόντο. Τα έργα θα εκτίθενται ως τις 16 Ιανουαρίου 2021 στην γραμμή 1.

«Μέσω της δημιουργίας έργων δημόσιας τέχνης, χρησιμοποιούμε οπτική αφήγηση για να βοηθήσουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να προσελκύσουν νέους δωρητές, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τον σκοπό τους και να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Twentytwenty Arts

Στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες περιλαμβάνονται οι Alexander Robinson, Marcia Diaz, Duncan McLean, Seri Stinson, Julieta Christy, Faye Harnest, Eric Pause, Ramune Luminaire, Dina Belaia και Dominic Bugatto.

Εκτυπώσεις όλων των έργων είναι προς το παρόν διαθέσιμες προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Twentytwenty Arts. Το 75% του συνόλου των πωλήσεων θα διατεθεί στο πρόγραμμα Family Outreach and Response της Ένωσης Ψυχικής Υγείας Καναδά (Canadian Mental Health Association) και το υπόλοιπο 25% θα δοθεί στους καλλιτέχνες.

Είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών για την ψυχική υγεία στον Καναδά, με ένα εθνικό γραφείο, 11 τμήματα σε επαρχίες και υποκαταστήματα σε 75 κοινότητες. Το πρόγραμμα Family Outreach and Response (FOR) είναι προσανατολισμένο στην ανάκαμψη και ενημέρωσε για το τραύμα και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, εργαλεία και υποστήριξη σε οικογένειες στην πόλη του Τορόντο.

ΠΗΓΗ: thisiscolossal.com, ΑΠΕ