ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2019 11:29 EET

Διαδηλωτής έφαγε ωμό κεφάλι γουρουνιού ως διαμαρτυρία σε φεστιβάλ βέγκαν

Θεωρεί τον βιγκανισμό υποσιτισμό.

YOUTUBE

Ένας άντρας στο Μπράιτον της Αγγλίας, έφαγε ένα ολόκληρο ωμό κεφάλι γουρουνιού σε φεστιβάλ βέγκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους ανθρώπους που δεν τρώνε ζώα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Independent, ο τολμηρός διαδηλωτής βιντεοσκοπήθηκε ακριβώς έξω από το «VegFest» φεστιβάλ, να τρώει κομμάτια από το κομμένο κεφάλι.

(Στο τέλος του δημοσιεύματος ακολουθεί βίντεο με το συμβάν που ίσως φανεί αποκρουστικό για κάποιους αναγνώστες).

Ο «Sv3rige», όπως αυτοαποκαλείται στο Youtube ή αλλιώς Γκάτις, όπως είναι γνωστός, δήλωσε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη επειδή πιστεύει ότι η δίαιτα που ακολουθούν οι βέγκαν, αποτελεί ανθρώπινη σκληρότητα.

«Είμαστε 8 πρώην βέγκαν που αρρωστήσαμε από αυτόν τον τρόπο ζωής. Το κάναμε γιατί ο βιγκανισμός είναι υποσιτισμός», δήλωσε στο Sky News ο Γκάτις.

Ενώ έτρωγε το κεφάλι γουρουνιού, τον είχe περιτριγυρίσει μια ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε πανό που έγραφαν «Το κρέας είναι δολοφονία» και «Δεν είναι τροφή, είναι βία».

Τελικά σύντομα έφτασε η αστυνομία στο σημείο, η οποία ζήτησε από τον ίδιο αλλά και άλλα δύο άτομα να απομακρυνθούν από το φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τον Τιμ Μπάρφορντ, διευθυντή του VegFest Festival, γνώριζαν ότι υπήρχε προγραμματισμένη διαμαρτυρία αλλά περίμεναν παραπάνω άτομα.

«Περιμέναμε τριάντα και εμφανίστηκαν τρεις. Είναι λίγο λυπηρό για αυτούς. Ωστόσο, κατάφεραν να τρομάξουν τα μικρά παιδιά και να αναστατώσουν μερικά άτομα. Ήρθε η αστυνομία όμως και τους έδιωξε. Το θετικό είναι ότι η πράξη τους ενθάρρυνε περισσότερα άτομα να γίνουν βέγκαν, οπότε κατά κάποιο τρόπο βγήκε και κάτι καλό από όλο αυτό».

 Πηγή: Independent