Δικαστήριο αποζημίωσε με 5,25 εκ. δολάρια γυναίκα που τεκνοποίησε με το σπέρμα του γιατρού της

Η μήνυση της Ρουσό ανέφερε ότι ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν η μεγάλη πλέον κόρη τους αναζήτησε πληροφορίες για τον βιολογικό της πατέρα μέσω τεστ DNA.
Christian Hartmann via Reuters

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Βερμόντ επιδίκασε την Τετάρτη σε μια γυναίκα από τη Φλόριντα 5,25 εκατομμύρια δολάρια από έναν γιατρό που χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα για να γονιμοποιήσει κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας τεχνητής γονιμοποίησης το 1977.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπέρλινγκτον άρχισε τις συζητήσεις την Τρίτη και επέστρεψε με την ετυμηγορία την Τετάρτη.

Το δικαστήριο επιδίκασε στην ενάγουσα Σέριλ Ρουσό 250.000 δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση από τον Δρ. Τζον Κόουτς III.

Η δικηγόρος της Ρουσό, Σελέστ Λαμαρί είπε ότι ο σύζυγος της Ρουσό, Πέτερ, ήταν αρχικά διάδικος στη μήνυση, αλλά ο δικαστής τελικά διαπίστωσε ότι ο Πέτερ Ρουσό δεν είχε αποδείξει ότι είχε υποστεί ζημιά. Οι ισχυρισμοί του δεν πήγαν στην κριτική επιτροπή για εξέταση.

Ο δικηγόρος του Κόουτς δεν είπε εάν σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

«Ήμασταν έκπληκτοι και απογοητευμένοι με την ετυμηγορία», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης Πέτερ Τζόσλιν σε ένα email.

Τον περασμένο μήνα, το Ιατρικό Συμβούλιο του Βερμόντ ανακάλεσε οριστικά την ιατρική άδεια του Κόουτς. Ο Κόουτς, ο οποίος ασκούσε τη μαιευτική και γυναικολογία στην κεντρική περιοχή του Βερμόντ τη δεκαετία του 1970, είναι τώρα συνταξιούχος.

Πέρυσι, μια γυναίκα από το Κολοράντο μήνυσε επίσης τον Κόουτς, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε το δικό του γενετικό υλικό όταν την γονιμοποίησε τεχνητά το 1978 στο τότε Κεντρικό Νοσοκομείο του Βερμόντ.

Η αρχική καταγγελία λέει ότι ο Κόουτς συμφώνησε να γονιμοποιήσει τη Σέριλ Ρουσό με υλικό δωρητή από έναν ανώνυμο φοιτητή ιατρικής, ο οποίος έμοιαζε με τον σύζυγο της και είχε χαρακτηριστικά που εκείνη ζητούσε.

Η Ρουσό ήθελε ένα παιδί με τον σύζυγό της, αλλά εκείνος είχε μια βαζεκτομή που δεν μπορούσε να αναστραφεί, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο Κόουτς έκανε την τεχνητή γονιμοποίηση αλλά εισήγαγε το δικό του γενετικό υλικό, ανέφερε η μήνυση.

Η μήνυση της Ρουσό ανέφερε ότι ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν η μεγάλη πλέον κόρη τους αναζήτησε πληροφορίες για τον βιολογικό της πατέρα μέσω τεστ DNA.

Η κόρη αποφάσισε ότι ο Κόουτς ήταν ο πατέρας της, σύμφωνα με τη μήνυση.

Πηγή: CNBC

Δημοφιλή