ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2020 07:21 EEST

Δίνεται στην κυκλοφορία την Τρίτη το πρωί η γέφυρα στο Βασιλικό Ευβοίας

Τι αναφέρει στη HuffPost ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Αλ. Βαγγελάκος, για τις ζημιές που προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου τις πρωινές ώρες δίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Βασιλικό Ευβοίας που κατέρρευσε από τις μεγάλες καταστροφές της περασμένης Κυριακής οι οποίες έπληξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το νησί, ενώ κόστιζαν την ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας. Η εκτροπή της κυκλοφορίας που είχε προκαλέσει η κατάρρευση της γέφυρας είχε επιβαρύνει σε ασύλληπτα μεγάλο βαθμό το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος των οδηγών αναγκάζονταν να εξυπηρετηθούν μόνο μέσω της πορθμειακής γραμμής Ερέτριας - Ωρωπού.

Σε επικοινωνία που είχε η HuffPost με τον κ. Αλέξανδρο Βαγγελάκο, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ανέφερε ότι η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Λήλαντα ποταμό λογικά ανοίγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. «Προς το παρόν θα λειτουργήσει μια λωρίδα κυκλοφορίας αλλά θα περάσουν τα οχήματα κανονικά. Οι εργασίες της προηγούμενης ημέρας προγραμματίστηκε να διαρκέσουν έως πολύ αργά το βράδυ ώστε την επομένη η γέφυρα να δοθεί στην στην κυκλοφορία».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, οι εργασίες θα συνεχιστούν για την ολοκληρωτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας, αλλά θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να συμβεί αυτό και αφού γίνεται συνεχώς εκτίμηση της κατάστασης.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη  γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Λήλαντα ποταμό στο Βασιλικό Ευβοίας, είχε υποστεί μερική κατάρρευση, όπως και το οδόστρωμα σε άλλα σημεία, ενώ είχαν πέσει κολώνες φωτισμού και πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών.