ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2019 19:13 EET | Updated 23/11/2019 19:19 EET

Δολοφονήθηκε το 1996 - Τώρα η αστυνομία κάνει τεστ DNA σε 900 άνδρες για να βρει τον δολοφόνο

Οι γερμανικές αρχές θέλουν να κλείσει αυτή η υπόθεση.

Οι αρχές της γερμανικής πόλης Γκρέβενμπρόιχ ξεκινούν έρευνες για να βρουν τον δολοφόνο της εντεκάχρονης Κλαούντια Ραφ, μια υπόθεση που έχει «παγώσει» εδώ και 23 χρόνια. 

Η Κλαούντια βρέθηκε δολοφονημένη και σεξουαλικά κακοποιημένη 70 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της το 1996. Κανένας δεν κρίθηκε ένοχος για τον θάνατό της. Τώρα, η αστυνομία έστειλε αιτήματα σε 900 άνδρες να αφήσουν δείγμα από το DNA τους, με σκοπό να βρεθεί ο δολοφόνος και να κλείσει η υπόθεση. 

picture alliance via Getty Images
Η πρώτη συλλογή δειγμάτων για τον εντοπισμό του δολοφόνου της Κλαούντια Ράφ

Τα δείγματα των πρώτων ανδρών που συμφώνησαν να συμμετέχουν στην έρευναν, συλλέχθηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο της πόλης. 

Η Κλαούντια είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο ενός γείτονα, όταν απήχθη. Δύο μέρες μετά βρέθηκε στραγγαλισμένη, λουσμένη με βενζίνη και μερικώς καμμένη. 

 

Το μήνυμα του πατέρα

Ο πατέρας του κοριτσιού, ταραγμένος 23 χρόνια μετά, έδωσε το δικό του μήνυμα μέσα από τη γερμανική τηλεόραση: «Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, είμαστε πλέον πολύ κοντά να λυθεί το θλιβερό μυστήριο γύρω από τη δολοφονία της κόρης μου. Ο δράστης ήταν ικανός και κρύφτηκε από όλους μας όλο αυτό το διάστημα». 

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στην εφημερίδα Bild ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εκ νέου προσπάθεια επίλυσης της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων συμβουλών από τους πολίτες. 

Ο Ράινχολντ Γιόρνταν, ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης, δήλωσε στα γερμανικά ΜΜΕ ότι η ανάλυση των δειγμάτων θα διαρκέσει τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες.

picture alliance via Getty Images
Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την υπόθεση. 

 

 

Πηγή: BBC