Ντένις Νίλσεν: Ο χειρότερος κατά συρροήν δολοφόνος της Βρετανίας πέθανε στο κελί του υπό άθλιες συνθήκες

Ομολόγησε την δολοφονία πάνω από 15 ανδρών και αγοριών τους οποίους αφού σκότωνε και τεμάχιζε, τους πετούσε στην λεκάνη της τουαλέτας.
HuffPost UK

Ένας από τους πιο γνωστούς και βίαιους δολοφόνους στην ιστορίας της Βρετανίας, ο Ντένις Νίλσον, πέθανε στο κελί του βιώνοντας φρικτούς πόνους λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.

Ο Νίλσεν ομολόγησε πως δολοφόνησε πάνω από 15 άνδρες και αγόρια στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και αρχές του ΄80 πέθανε τον Μάιο του 2018. Ο 72χρονος δολοφόνος, γνωστός και ως «δολοφόνος του Μάσγουελ Χιλ» υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά αργότερα υπέστη θρόμβο αίματος.

Σύμφωνα με το BBC, πέρασε τις τελευταίες ώρες του μέσα στο κελί, σφαδάζοντας από τους πόνους, πάνω στα περιττώματά του καθώς υπέφερε από ρήγμα ανευρύσματος αορτής (τα τοιχώματα της κοιλιακής αορτής φουσκώνουν και αν προκληθεί ρήγμα μπορεί να είναι θανατηφόρο).

HuffPost UK

Σύμφωνα με μια έκθεση του Συνδέσμου Φυλακών και Επίσημων Διαμεσολαβητών, ο Νίλσεν είχε παραμείνει «υπέφερε για δυόμισι ώρες», αφού απέρριψε την επιλογή να τον κοιτάξει γιατρός, ενώ αναφέρεται πως η θεραπεία που έλαβε ήταν παρόμοια με αυτή που θα είχε λάβει και εκτός φυλακών.

Καταγράφοντας την ετυμηγορία του ο δικαστής Πολ Μαρκς κατέληξε πως ο θάνατός του αποδίδεται σε φυσικά αίτια.

HuffPost UK

Ο 72χρονος καταδικάστηκε το 1983 σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες 6 εκ των 15 που ομολόγησε πως σκότωσε. Σύμφωνα με έρευνα του δικαστηρίου δεν προκαλούσε φασαρίες στην φυλακή και κρατούσε απόσταση από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Ο Νίλσεν συναντούσε τα θύματά του σε μπαρ ή τυχαία στον δρόμο. Όλοι ήταν ομοφυλόφιλοι άνδρες. Αφού τους γνώριζε και τον εμπιστευόταν τους πρότεινε να τον συνοδεύσουν σπίτι του όπου σκότωνε τα θύματα, ασελγούσε πάνω στο νεκρό σώμα τους και αργότερα τα διαμέλιζε και τα πετούσε στην λεκάνη της τουαλέτας.

HuffPost UK

Την διαδικασία επανέλαβε αρκετές φορές, ώσπου τον Φεβρουάριο του 1983 οι ένοικοι ενημέρωσαν την υπηρεσία αποχέτευσης ότι είχαν φράξει οι σωλήνες. Όταν η αστυνομία έφτασε την επόμενη μέρα στο σπίτι του, όχι μόνο ομολόγησε τα εγκλήματά του, αλλά πρόθυμα έδειξε στην αστυνομία τι έκανε με τα πτώματα.

ASSOCIATED PRESS

Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον Νίλσεν κατέληξαν ότι ο αλκοολικός, κρυφά ομοφυλόφιλος άνδρας, δολοφονούσε από μοναξιά και κρατούσε, ως συντροφιά, κοντά του τα πτώματα αντιμετωπίζοντας τα ως ερωτικούς συντρόφους. Μάλιστα, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είχε καν συναίσθηση του κακού που έπραττε.

πηγή: sky/ bbc/ wikipedia

Δημοφιλή