Δωρητής σπέρματος σε ομοφυλόφιλες που απέκρυψε ότι ειχε γενετική πάθηση απέκτησε 15 παιδιά

Ο 37χρονος άνδρας πάσχει από το σύνδρομο εύθραυστου Χ, μια γενετική πάθηση που προκαλεί αναπτυξιακά προβλήματα.
.
.
Facebook

Ένας Βρετανός με ανίατη γενετική πάθηση διαφήμιζε τον εαυτό του σε ομοφυλόφιλες ως δωρητή σπέρματος και απέκτησε συνολικά 15 παιδιά, αλλά είχε αποκρύψει την αλήθεια για την κατάστασή του.

Βρετανίδα δικαστής αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, σε μία προσπάθεια να μην συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά και αν γίνει γνωστή η ταυτότητά του, ενώ απέρριψε τα αιτήματα που είχε κάνει για γονική ευθύνη ή επαφή με ορισμένα από τα ανήλικα.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο Τζέιμς Μακ Ντούγκαλ «εκμεταλλεύτηκε την ευπάθεια αυτών των νεαρών γυναικών και την έντονη επιθυμία τους να κάνουν παιδιά». Ο Μακ Ντούγκαλ είχε βάλει αγγελία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία ανέφερε ότι μπορεί να δωρήσει το σπέρμα του σε ομοφυλόφιλες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.

Η δικαστής Ναταλία Λιέβεν τον περιέγραψε ως «ένα πολύπλοκο άτομο» που έχει διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες και ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

«Εκμεταλλεύτηκε την ευαλωτότητα αυτών των νεαρών γυναικών και την έντονη επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδιά» επεσήμανε για τον ΜακΝτούγκαλ.

Ο 37χρονος άνδρας πάσχει από το σύνδρομο εύθραυστου Χ, μια γενετική πάθηση που προκαλεί αναπτυξιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων μαθησιακών δυσκολιών και γνωστικών διαταραχών.

Η αγγελία του προσέλκυσε αρκετά άτομα και σήμερα είναι ο πατέρας 15 παιδιών, ηλικίας μεταξύ 4 ετών και λίγων μηνών.

Τρεις από τις μητέρες είναι κάθετα αντίθετες στο να έχει ο ΜακΝτούγκαλ οποιαδήποτε σχέση με τέσσερα παιδιά

Οι γιατροί έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για την ανάπτυξη ενός από τα παιδιά, το οποίο δεν έχει μιλήσει σε ηλικία 3 ετών. Παράλληλα, υπάρχει διερεύνηση καταγγελιών πως ο 37χρονος προκάλεσε μώλωπες σε ένα άλλο από τα παιδιά.

Η δικαστής τον κατηγόρησε για «ανευθυνότητα» γιατί δεν ήταν ειλικρινής για την κατάστασή του, η οποία τον εμπόδιζε από το να γίνει δωρητής σπέρματος σε κάποια κλινική.

Ο 37χρονος και οι μέλλουσες μητέρες είχαν υπογράψει σχετικά συμφωνητικά, στα οποία υπήρχε αναφορά στο σύνδρομο, αλλά δεν δινόταν καμία εξήγηση επ΄αυτού. Τα συμφωνητικά, δε, ήταν τόσο πολύπλοκα που ακόμα και δικηγόρος δεν μπορούσε να τα διαβάσει με ευκολία, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο.

Τουλάχιστον δύο από τις μητέρες παραδέχθηκαν πως δεν κατάφεραν να διαβάσουν όλες τις σελίδες, με τη δικαστή να τις ψέγει για την πλημμελή τους έρευνα αλλά να αποδέχεται ότι είχαν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν παιδί.

Πηγή: Guardian