Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Meta έχει αναγνωρίσει το ζήτημα, το οποίο ορισμένοι χρήστες έχουν ονομάσει «heatgate».
via Associated Press

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα λογισμικού που συνδέεται με την εφαρμογή που ανήκει στην Meta ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες ανέφεραν ότι νέα της smartphone, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, υπερθερμαίνονταν τόσο που οι χρήστες δεν μπορούσαν να τα αγγίξουν ενώ εκτελούσαν ορισμένες εργασίες.

Η εταιρεία εργάζεται για μια ενημέρωση του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος iOS 17, το οποίο χρησιμεύει ως λογισμικό για τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, αναφέρει ο Independent.

Η Meta έχει αναγνωρίσει το ζήτημα, το οποίο ορισμένοι χρήστες έχουν ονομάσει «heatgate», και τροποποίησε την εφαρμογή Instagram σε μια προσπάθεια να την αποτρέψει από το να θερμάνει τη συσκευή.

Για άλλες εφαρμογές που ενοχοποιούνται για το πρόβλημα, όπως η Uber και το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει ενημερώσεις, σύμφωνα με την Apple.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η επιδιόρθωση λογισμικού της ίδιας της Apple, αλλά η εταιρεία είπε ότι κανένα πρόβλημα ασφάλειας δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους κατόχους iPhone 15 να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους ενώ αναμένουν την ενημέρωση.

«Έχουμε εντοπίσει ορισμένες συνθήκες που μπορεί να κάνουν τα iPhone να λειτουργούν πιο ζεστά από το αναμενόμενο», ανέφερε η Apple σε μια σύντομη δήλωση. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα νέα iPhone να ζεσταίνονται υπερβολικά κατά τις πρώτες ημέρες χρήσης ή όταν επαναφέρονται με εφεδρικές πληροφορίες αποθηκευμένες στο cloud - ζητήματα που η Apple επισημαίνει ήδη για τους χρήστες.

Οι συσκευές μπορούν επίσης να ζεσταθούν όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως βιντεοπαιχνίδια και τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αλλά τα προβλήματα θέρμανσης με τα μοντέλα iPhone 15 έχουν ξεπεράσει αυτές τις τυπικές καταστάσεις.

Στην απάντησή της, η Apple τόνισε ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνεται το νέο περίβλημα από τιτάνιο που χρησιμοποιήθηκε στα υπερσύγχρονα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αντί για το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα smartphone.

Αν και η Apple εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης μπορεί να διορθωθεί γρήγορα με τις επερχόμενες ενημερώσεις λογισμικού, θα μπορούσε να μειώσει τις πωλήσεις του προϊόντος της σε μια εποχή που η εταιρεία αντιμετώπισε τρία συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης στις συνολικές πωλήσεις από έτος σε έτος.

Η Apple προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις της εν μέρει αυξάνοντας την τιμή εκκίνησης για το κορυφαίο iPhone 15 Pro Max στα 1.200 δολάρια, μια αύξηση 9%, από το κορυφαίο μοντέλο του περασμένου έτους.

Στην αναγνώρισή της για το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone 15, η Apple είπε ότι η προγραμματισμένη ενημέρωση λογισμικού δεν θα επηρεάσει την απόδοση του τηλεφώνου, κάτι που οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό.