Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δραματική έκκληση των ουκρανικών αερογραμμών

Η ε ανακοίνωση της Ukraine International Airlines για ανθρωπιστική στήριξη και ενίσχυση για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας
NurPhoto via Getty Images

Με τον πιο δραματικό τρόπο περιγράφουν οι ουκρανικές αερογραμμές την κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση:

«Σας καλούμε να υποστηρίξετε τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία, ανεξαρτησία και ασφάλεια όλων σε αυτόν τον κόσμο. Η εισβολή των Ρώσων, δεν είναι δίκαιη, δεν είναι απλώς ένας βίαιος πόλεμος που ξεκίνησε από την ηγεσία τους – αυτή είναι η ίδια η αμφισβήτηση της ύπαρξης του πολιτισμού και της προόδου του, πλήγμα στην παγκόσμια ασφάλεια και αξίες που μοιράζονται οι Ουκρανοί μαζί με όλα τα έθνη .

Και αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, οι γιοι και οι κόρες της είναι η πρώτη γραμμή που αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις και πληρώνουν με τη ζωή τους για να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα.

Ο ουκρανικός στρατός, η κοινωνία, οι πολιτικοί και οι οργανώσεις - όλοι έχουν ενωθεί σε αυτόν τον σκοπό. Ο εχθρός πιστεύει ότι το ουκρανικό πνεύμα μπορεί να σπάσει, αλλά κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι οι προσδοκίες τους είναι ψευδείς.

Η ομάδα της UIA παραμένει στην Ουκρανία και κρύβεται σε καταφύγια κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας έχουν αλλάξει τα κοστούμια και τις γραβάτες με στρατιωτική στολή και εξοπλισμό. Πολλοί άλλοι έχουν εμπλακεί σε ενημερωτική αντίσταση και ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Αυτό είναι προσωπικό για τον καθένα.

Σήμερα είναι η τρίτη μέρα της άνοιξης. Η άνοιξη είναι πάντα η αρχή μιας νέας ζωής. Πριν από μια εβδομάδα, εμείς οι Ουκρανοί κάναμε σχέδια και ονειρευόμασταν την άφιξή της. Στο χειρότερο όνειρό μας, εμείς, ο φιλήσυχος ουκρανικός λαός, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η άνοιξη θα ερχόταν στην Ουκρανία μαζί με δύο πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία στην πλατεία Svoboda στην πόλη του Χάρκοβο την 1η Μαρτίου. Αυτό είναι το τίμημα της Ελευθερίας μας και της «Ρωσικής Άνοιξής» τους. Το οκταήμερο στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος!

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, μας φαινόταν ότι η χειρότερη μέρα της ζωής μας ήταν η 8η Ιανουαρίου 2020, όταν ένας ιρανικός στρατιωτικός πύραυλος στοίχισε τη ζωή σε 176 άτομα στην πτήση PS752 της UIA στον ουρανό πάνω από την Τεχεράνη. Σήμερα, οι ρωσικοί στρατιωτικοί πύραυλοι μας σκοτώνουν ήδη στον ουρανό της Ουκρανίας!

Ποτέ πριν οι Ουκρανοί δεν ήταν τόσο δυνατοί στο πνεύμα, τόσο ενωμένοι και τόσο κοντά διανοητικά και αξιακά με τον ευρωπαϊκό κόσμο! Θα σταθούμε και θα νικήσουμε, γιατί παλεύουμε για την Ελευθερία μας, τη Γη μας, για την Ασφάλεια των παιδιών μας, από την πατρίδα μας!

Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και του πληροφοριακού. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να συλλέξουμε τους πιο χρήσιμους συνδέσμους για το κοινό μας, εάν θέλετε να βοηθήσετε:

• Ουκρανικός Στρατός, για να βοηθήσεται Φιλανθρωπικά Ιδρύματα στην Ουκρανία, να βοηθήσεται με αγαθά και εξοπλισμό σύμφωνα με τον κατάλογο των αναγκών. Ο ιστότοπος είναι στα αγγλικά, υπάρχουν επίσης διευθύνσεις και επαφές τοπικής βοήθειας σε Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία. https://how-you-can-support-ukraine.super.site

• Στον ιστότοπο του CEO Club Ukraine σε 20 γλώσσες του κόσμου, μπορείτε να βρείτε ενημερωμένες πληροφορίες για τρέχουσες στρατιωτικές εκδηλώσεις, καθώς και να παρέχετε στοχευμένη οικονομική βοήθεια σε διαφορετικά νομίσματα. https://saveukraine.ceoclub.com.ua/en/

•Στοχευμένη βοήθεια στον ουκρανικό στρατό. https://bank.gov.ua/.../natsionalniy-bank-vidkriv...

https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Με αυτό το μήνυμα ζητάμε τη βοήθειά σας, σας προσεγγίζουμε όχι μόνο ως επαγγελματίες, αλλά πρώτα ως ανθρώπους με οικογένειες, παιδιά, γονείς και όνειρα – όνειρα να έχουμε λαμπρό και ειρηνικό μέλλον, όνειρα να δούμε παιδιά και εγγόνια να μεγαλώνουν και να γίνονται ευτυχισμένα .

Ζητάμε να βοηθήσετε την Ουκρανία να επιβιώσει. Παρακαλώ συμβάλετε σε αυτόν τον αγώνα όσο μπορείτε. Δεν υπάρχει βοήθεια πολύ μικρή. Οποιαδήποτε συνεισφορά θα εκτιμηθεί. Θα σώσει ζωές αθώων ανθρώπων και Ουκρανών υπερασπιστών. Θα σώσει την Ουκρανία από την εξάλειψη.

Πιστεύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, την Εθνοφρουρά της Ουκρανίας, τις εδαφικές αμυντικές δυνάμεις, τους γιατρούς και τους εθελοντές μας!»

Δημοφιλή