Η ΕΕ καλεί τους καλλιτέχνες κάτω των 18 σε ένα πρότζεκτ με στόχο την μείωση της ρύπανσης

Οι δημιουργίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της «Πράσινης Εβδομάδας» της ΕΕ 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκή Ένωση

H Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλους/ες τους/τις καλλιτέχνες/ιδες κάτω των 18 ετών σε ένα πρότζεκτ που έχει τίτλο: «Δείξτε μας πώς φαντάζεστε τη Γη χωρίς ρύπανση!», με στόχο την δημιουργία ενός κόσμου μηδενικής ρύπανσης. Όσοι επίδοξοι καλλιτέχνες συμμετάσχουν στο πρότζεκτ αυτό, καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής στον πλανήτη.

«Η ρύπανση μας επηρεάζει όλους. Ωστόσο, είναι κυρίως η νεότερη γενιά που θα ζήσει αύριο με τις συνέπειες του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας σήμερα. Θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν τη γενιά μια φωνή για να εκφράσουν το πώς βλέπουν περιβαλλοντικά ζητήματα στον κόσμο στον οποίο ζουν, σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε να τους δώσουμε μια πλατφόρμα για να φανταστούμε τον καλύτερο κόσμο του αύριο, έναν κόσμο χωρίς ρύπανση και να τον εκφράσουμε μέσω της τέχνης», λέει η ΕΕ.

Γι ’αυτό, πριν από την φετινή «Πράσινης Εβδομάδα» της ΕΕ, η ίδια προκηρύσσει μια πρόσκληση για καλλιτεχνικές συμμετοχές με θέμα «Ο κόσμος μου χωρίς ρύπανση», ενθαρρύνοντας τους νέους καλλιτέχνες να φανταστούν και να απεικονίσουν πώς μπορεί να μοιάζει ένας κόσμος χωρίς ρύπανση.

Αυτή είναι η ευκαιρία για τους μικρούς και μεγαλύτερους καλλιτέχνες να κάνουν τις δεξιότητές τους ορατές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να παρουσιάσουν τον κόσμο στον οποίο θα ήθελαν να ζήσουν.

Οδηγίες και κανόνες

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Νέοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, ηλικίας 0-18 ετών, που θέλουν να μοιραστούν το όραμά τους για έναν κόσμο χωρίς ρύπανση.

Τί πρέπει να κάνεις;

Οι καλλιτεχνικές συνεισφορές πρέπει να σχετίζονται με το φετινό θέμα της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ «Μηδενική ρύπανση - για πιο υγιείς ανθρώπους και πλανήτες».

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν ένα έργο που απεικονίζει πώς φαντάζονται έναν κόσμο χωρίς ρύπανση, παρουσιάζοντας διάφορα στοιχεία σε ένα συγκεκριμένο μέρος, π.χ. αέρας, νερό, έδαφος ή καθημερινά προϊόντα χωρίς ρύπανση που χρησιμοποιούμε.

Είναι σημαντικό οι δημιουργίες να είναι μοναδικές! Συμμετέχοντας, πρέπει να επιβεβαιώσει ο καλλιτέχνης ότι το έργο του είναι μοναδικό και ο ίδιος είναι ο μοναδικός συντάκτης και κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου που υποβλήθηκε.

Πού υποβάλουμε τις αιτήσεις;

Οι συνεισφορές πρέπει να υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή (JPG ή PNG) και κατά προτίμηση σε οριζόντια μορφή (προτεινόμενη ανάλυση “1200x675 pixels). Μπορούμε να μοιραστούμε το έργο μας στο Twitter, Facebook, Instragram ή LinkedIn χρησιμοποιώντας το hashtag #ZeroPollution. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να προσθέσουμε ετικέτες με τους λογαριασμούς της ΕΕ σχετικά με το περιβάλλον στην ανάρτησή μας:

@EUEnvironment
@EU_ENV
@ourplanet_eu

Εναλλακτικά, μπορούμε να στείλουμε το έργο μας στο EU-ENV-social-media@ec.europe.eu. Πριν το στείλουμε, χρειάζεται να βεβαιωθούμε ότι το όνομα και η ηλικία του καλλιτέχνη αναφέρονται στην ανάρτηση κοινωνικών μέσων ή στο e-mail.

Ποιά είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής;

Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν τις δημιουργίες τους έως τις 15 Μαΐου 2021, 18:00 (ώρα Ευρώπης).

Πού και πότε θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες;

Τα υποβληθέντα έργα τέχνης θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της «Πράσινης Εβδομάδας» της ΕΕ 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον ιστότοπο της εκδήλωσης ή / και στο εικονικό συνέδριο. Επιπλέον, οι εικόνες θα ληφθούν υπόψη για την απεικόνιση άλλων ανακοινώσεων της ΕΕ σχετικά με τη μηδενική ρύπανση.

Δημοφιλή