Η ελληνική κουζίνα, δεύτερη στον κόσμο: Δείτε την χρυσή επτάδα των πιάτων που ξεχώρισαν

Σύμφωνα με τον δημοφιλή τουριστικό οδηγό Taste Atlas.
Young cheerful woman having lunch in a seaside restaurant
LordHenriVoton via Getty Images
Young cheerful woman having lunch in a seaside restaurant

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ελληνική κουζίνα σύμφωνα με το δημοφιλή τουριστικό οδηγό Taste Atlas, που κάθε χρόνο δημοσιεύει τις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου.

Δείτε εδώ τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα.

Την πρώτη θέση για τη σεζόν 2023-2023 μοιράζονται η Ιταλία και η Ιαπωνία με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη, όπως και πέρσι.

Σύμφωνα με την Taste Atlas, υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση τις αξιολογήσεις αυτές βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Ιταλία και Ιαπωνία, σημείωσαν, με άριστα το 5, βαθμολογία 4,65 ενώ η Ελλάδα σημείωσε βαθμολογία 4,64.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Η ελληνική κουζίνα εκπροσωπείται συνολικά από 7 παραδοσιακά πιάτα. Αυτά είναι η σαλάτα Ντάκος στη 17η θέση, τα Παϊδάκια στην 26η, το Γιουβέτσι στην 64η, ο Γύρος στην 69η, το Κοκορέτσι στην 79η θέση, το Κλέφτικο στην 90ή θέση και το Σουβλάκι στην 95η θέση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ