Η κομμένη σκηνή στο Τζόκερ που αποκαλύπτει τι έγινε με έναν από τους βασικούς χαρακτήρες

Γιατί αποφάσισαν τελικά να κόψουν τη σκηνή που έλυνε ένα μυστήριο.
Warner Bros.

Προσοχή! Όσοι δεν έχετε δει την ταινία, μην συνεχίσετε να διαβάζετε. Ακολουθούν spoiler!

Ο σκηνοθέτης του Τζόκερ, Τοντ Φίλιπς αποκαλύπτει γιατί αποφάσισε να κόψει μια καθοριστική σκηνή στην ταινία του, που αποκάλυπτε την τύχη ενός βασικού χαρακτήρα.

Και αυτός δεν είναι άλλος από την Σόφι, που υποδύεται η Ζάζι Μπιτς.

Η τελευταία φορά που βλέπουμε στην ταινία την Σόφι, είναι όταν βρίσκει τον Άρθουρ (τον Τζόκερ) και έντρομη του ζητά να φύγει. Εκεί καταλαβαίνουμε όλοι ότι η σχέση που είχαν οι δύο τους ήταν μόνο ένα δημιούργημα της φαντασίας του. Στην συνέχεια τον βλέπουμε στον διάδρομο της πολυκατοικίας, εμφανώς συγκλονισμένο, να φεύγει από το διαμέρισμα της Σόφι.

Και το κοινό διχάστηκε; Τελικά την σκότωσε ή δεν την σκότωσε. Πολλοί πίστεψαν ότι η σκηνή αυτή υποδήλωνε και το τέλος της Σόφι από τα χέρια του Τζόκερ.

Όπως αναφέρει το Insider, ο σκηνοθέτης αφήνει την μοίρα της Σόφι σκοπίμως διφορούμενη στην ταινία.

Warner Bros.

«Μας αρέσει η ιδέα ότι είναι σχεδόν σαν μια δοκιμασία λακτίσματος για το κοινό να πει, ”πόσο τρελός είναι αυτός;”. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μίλησα εγώ πιστεύουν ότι δεν την σκότωσε γιατί καταλαβαίνουν ότι σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. Αυτή δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατάλαβαν ότι, ακόμη και ως κακοποιός, ζούσε με έναν συγκεκριμένο κώδικα. Φυσικά δεν σκότωσε αυτή τη γυναίκα».

Η σκηνή στο διαμέρισμα είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε τη Σόφι, αλλά ο Φίλιπς αποκάλυψε ότι υπήρχε μια ακόμη σκηνή, μετά το περιστατικό στο διαμέρισμα, η οποία κόπηκε και η οποία επιβεβαίωνε ότι η Σόφι ήταν ζωντανή. Ήταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Άρθουρ στον Μάρεϊ Φράνκλιν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) όπου αποκαλύπτει σε όλον τον κόσμο ότι είναι ο Τζόκερ. Κάποια στιγμή δείχνει ότι την εκπομπή την παρακολουθεί και η Σόφι, άρα δεν θα μπορούσε να είναι νεκρή.

Ο Φίλιπ είπε ότι έκοψε την συγκεκριμένη σκηνή γιατί ήθελε η ιστορία να ειπωθεί από την πλευρά του Τζόκερ και αν έβαζε εμβόλιμη τη Σόφι θα χάλαγε τον αφηγιματική δομή της ταινίας.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη στο λινκ που ακολουθεί.

Δημοφιλή