Η Μαίρη Κατράντζου γίνεται η πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια δερμάτινων και αξεσουάρ του Bulgari

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια και βασίλισσα του πριντ σε νέο ρόλο.
Η ταλαντούχα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου στο ατελιέ της στο Λονδίνο.
Η ταλαντούχα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου στο ατελιέ της στο Λονδίνο.
via Associated Press

Γλυκιά, χαμογελαστή και με ένα βλέμμα που εκπέμπει σεμνότητα, η ταλαντούχα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου ανακοίνωσε στο ινσταγκραμικό της κοινό, τη θέση της ως πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια στο νεοσύστατο τμήμα δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bulgari. Ο ρόλος της αφορά τον σχεδιασμό τσαντών καθημερινών, αλλά και βραδινών με ιδιαίτερα σχέδια, διακοσμημένα με κοσμήματα.

Όπως η ίδια τόνισε είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται πλέον στην ομάδα του πολυτελούς οίκου, με τον οποίο υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία και ρίζες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής του, Σωτήριος Βούλγαρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παραμυθιά της Ηπείρου. Έφυγε από την Ελλάδα για να βρει την τύχη του στην Ιταλία, όπου δημιούργησε πριν από 140 χρόνια τον τεράστιο αυτό κολοσσό. Η Μαίρη Κατράντζου στην ανακοίνωση της δήλωσε ευγνωμοσύνη και ευχαρίστησε την κα Mireia Lopez Montoya, που τη σύστησε πριν μερικά χρόνια στην οικογένεια Bulgari, αλλά και τον κ. Jean Christophe Babin, τον διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου που την εμπιστεύτηκε και την καλοσώρισε στο νέο της ρόλο.

Σχεδιασμένη από τη Μαίρη Κατράντζου, η τσάντα που φέρει την ονομασία "Ο κήπος της Εδέμ", ήταν ένα από τα συλλεκτικά κομμάτια της περιορισμένης συλλογής Serpenti του οίκου Bulgari
Σχεδιασμένη από τη Μαίρη Κατράντζου, η τσάντα που φέρει την ονομασία "Ο κήπος της Εδέμ", ήταν ένα από τα συλλεκτικά κομμάτια της περιορισμένης συλλογής Serpenti του οίκου Bulgari
Zhe Ji via Getty Images

Η πρώτη επαγγελματική επαφή της καταξιωμένης σχεδιάστριας με τον ιταλικό οίκο έγινε το 2019, όταν το αρμόδιο τμήμα του Bulgari της δάνεισε κοσμήματα (κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια) για την επίδειξη μόδας, που διοργάνωνε εκείνη τη χρονιά, στο Ναό του Ποσειδώνα στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Ελπίδα».

Δύο χρόνια μετά, το 2021, η Κατράντζου σχεδίασε μια συλλεκτική σειρά από δερμάτινες τσάντες και διακοσμητικές μινιατούρες, εμπνευσμένες από το διάσημο μοτίβο Serpenti της Bulgari. Τα θεμέλια μιας δυνατής συνεργασίας είχανε ήδη μπει. Η αγάπη της Μαίρης Κατράντζου για τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ ήταν έκδηλη από τότε που ξεκίνησε να δημιουργεί ρούχα. Η σχεδιάστρια το 2008 κατά το τέλος των σπουδών της στο Central Saint Martins, όπου είχε εξειδικευτεί στην ψηφιακή εκτύπωση τοποθέτησης (digital placement printing) παρουσίασε την πρώτη της συλλογή στο σόου των αποφοίτων. Το θέμα της ήταν εκτυπώσεις, οι οποίες απεικόνιζαν κοσμήματα πάνω σε φανελένια φορέματα, τα οποία δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση των τεράστιων αξεσουάρ. Η επίδειξη αυτή σημάδεψε το προσωπικό της στυλ και ανέδειξε το ταλέντο της στο διεθνές κοινό.

Με τη νέα της συνεργασία με τον οίκο Bulgari, δεν της ανοίγονται απλά νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες, αλλά επισφραγίζεται η διεθνής δημιουργική της οντότητα.

Δημοφιλή