ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2021 18:37 EEST

Η Νικόλ Κίντμαν ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ, αλλά εξαιρέθηκε από την καραντίνα

Αντιδράσεις στα social media.

Danny Moloshok via Reuters

Σάλο έχει προκαλέσει η «απαλλαγή» της Νικόλ Κίντμαν από την καραντίνα κατά την είσοδο της στο Χονγκ Κονγκ. Η κυβέρνηση φέρεται να επιβεβαιώνει ότι η Κίντμαν εξαιρέθηκε από την καραντίνα κατά την άφιξη της. Παρότι δεν κατονόμασε την 54χρονη Αυστραλή ηθοποιό, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δόθηκε άδεια εξαίρεσης στο προσωπικό ξένης κινηματογραφικής παραγωγής «με σκοπό την εκτέλεση καθορισμένης εργασίας». 

Η Κίντμαν ταξίδεψε από το Σίδνεϊ με ιδιωτικό τζετ στις 12 Αυγούστου, για τα γυρίσματα της σειράς«The Expats» της Amazon. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα εθεάθη να κάνει ψώνια στην πόλη και στη συνέχεια, να απολαμβάνει τον περίπατο της, παρά το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ έχει θέσει αυστηρούς κανονισμούς για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται καραντίνα έως και 21 ημερών σε ξενοδοχείο, ακόμη και για εμβολιασμένους. 

Η εξαίρεση της Κίντμαν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, καθώς τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δεν μπορούν να επισκεφθούν συγγενείς και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό λόγω των περιορισμών. 

Σημειώνεται ότι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 19 Αυγούστου, τίθενται σε ισχύ  ακόμη πιο αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω πανδημίας. Στη λίστα του Χονγκ Κονγκ προστίθενται ακόμη 15 χώρες «υψηλού κινδύνου», μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Γαλλία. 

Με πληροφορίες από Reuters, Deadline